Ze série výletů #2 | Co balím s sebou na výlet

13 února, 2021

Tuto sérii článku jsem začala prvním článkem: Jak výlet plánuji a nyní je na čase, pustit se do pokračování 📝🤗. Tentokrát na téma: co balím s sebou na výlet 🎒🏞.

Někdy jde o spontánní výlety z minuty na minutu, kdy si s sebou vezmete jen to nejnutnější a vyrazíte, ale pak tu jsou i plánované výlety, třeba i celodenní, na které už je dobré si vzít nějaký batoh a do toho nějaké věci na celý den. A teď už k tomu, co balím s sebou na výlet já, když někam vyrážíme.

Věc, bez které nevyrazím

Ano, mám jednu takovou, bez které na žádný výlet nejedu a to foťák 📸. I když mám foťák v mobilu, který mám tak stále při ruce, většinu fotografií stejnak cvakám na foťák, mám z něho ty fotky prostě radši a jsou pro mě i kvalitnější.

Na foťák fotím přírodu + vše okolo a telefon spíš využívám na nějaké památeční společné fotky (selfíčka), které jdou přes telefon s pomocí selfie tyčky vyfotit snadněji. Selfie tyč, patří mezi další věci, bez které nevyrážím, když někam jedeme.

Co vše přijde do batohu

V předchozím odstavci jsem se už zmínila o dvou věcech. Jako první balím vždy elektroniku – foťák + příslušný objektiv, náhradní baterku (vždy mám pro jistotu dvě, ať vyrážíme kamkoliv) a selfie tyč.

Jako další je na řadě jídlo, pití a nějaká ta sladkost. Vždy se snažím brát alespoň 1,5l láhev s pitím. Svačina na cestu nesmí chybět, vždy je totiž dobré mít něco s sebou, kdyby náhodou něco, no a sladkost jako třeba za odměnu za výšlap nebo na cestu do auta 😊.

To nejzákladnější mám sbaleno! A teď ještě takové ty doplňkové věci, které se budou hodit…

Když s námi vyráží pejsek

Protože na většinu výletů, na které vyrážíme bereme i Dastíka, je potřeba vzít i pro něj pár věcí🐾.  Pro něj beru vždy alespoň 1,5l láhev vody do auta a pak i vodu na cestu s sebou do batohu. K tomu nesmí chybět cestovní mistička – máme celkem dvě, jednu malinkou – opravdu takovou cestovní a druhou větší, kterou máme spíše do auta. Ta malá má karabinku, je silikonová a skládací, takže se dá lehce připnout na batoh, navíc je tak malá, že nezabere ani žádné místo.

Ani Dastíka nemohu připravit o žádnou dobrotu 🦴, proto i pro něj beru vždy nějakou mlsku, co bych to jinak byla za paničku 😄🙈. Občas ještě přibalím i nějakou hračku – např. puller a to by bylo pro Dastíka asi tak vše.

A pak už zbývá jen to základní

Základní věci, které nosíme při sobě každý den. Tím jsou doklady, peníze – ať už v hotovosti nebo na kartě (vždy je dobré mít u sebe i nějaké drobné, třeba na parkování), nabitý telefon + v něm mám vždy připravenou trasu našeho výletu nebo nějaké poznámky.

V autě tedy ještě pro případ nouze vybití vozíme jeden USB kabel, pro dobití telefonu, kdyby bylo náhodou potřeba 😇.

Mám sbaleno!

To by byly asi takové ty základní věci, které si s sebou bereme, když někam vyrážíme. Samozřejmě, že třeba v létě nebo naopak v zimě je vždy potřeba přibalit něco navíc.

V létě třeba opalovací krém nebo sluneční brýle a v zimě termosku s horkým čajem, kterou jsme si brali, když jsme byli na Šumavě. A pak je tedy i důležitý tomu přizpůsobit věci třeba k určitému počasí nebo pokud se jedná o vícedenní výlet (který jsme zatím podnikli jen jednou a to také na Šumavu) to už opravdu záleží na dané situaci.

A co si balíte na výlet s sebou vy?

Berete si také na výlety batůžek s nějakou tou sváčou na cesty? Popřípadně, co ukrývá váš batoh, když vyrážíte na výlet vy? 🤗.


6 Komentáře

  • Another Dominika 13 února, 2021 at 16:39

    Nosím s sebou obdobné věci, jen selfie tyč ani nevlastním 😀 Co mně ale ještě nemůže chybět, tak jsou kapesníčky a antibakteriální gel 🙂

    • Jájuška 15 února, 2021 at 13:24

      Ano, kapesníky 🙈 ty jsem sice nezmínila, ale mám je vždy v batohu 😃. Antibakteriální gel – dobrá poznámka! :-).

  • WantbefitM 16 února, 2021 at 11:11

    Jídlo a pití u nás také nesmí nikdy chybět 🙂 Je pravda, že na tu hotovost často zapomínáme a také na to často doplácíme. Parkovné je vždycky problém 😀 Domča to skvěle doplnila – kapesníčky jsou vždy potřeba. At už na smrkání, otření se po jídle nebo když to na vás v lese přijde.. 😀 K tomu lesu bych ještě doplnila mít s sebou vždy repelent 🙂

    WantBeFitM

    • Jájuška 16 února, 2021 at 18:08

      Bez pořádné svačiny to prostě nejde 😃🙈. Ano, repelent do lesa je taky dobrý přibalit, pokud je v plánu takový výlet 🙂.

  • Tereza 19 února, 2021 at 15:24

    Moc krásný článek! 🙂 No vidíš, foťák a doklady s sebou balím taky 😀

    • Jájuška 19 února, 2021 at 16:45

      Mockrát děkuji ❤🐾.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    O mně

    O mně

    Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

    ⬇ Sledujte mě ⬇

    Nový článek ✨

    Nejnovější příspěvky

    Archív příspěvků

    Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

    ×