Krásné Velikonoce! 🐰🌷

18 dubna, 2022

Přeji všem krásné Velikonoční pondělí. Doufám, že jste si užili volna a odpočinuli si přes prodloužení víkend (kdo měl) a nebo alespoň o Velikonočním pondělku 🙂. Já měla volno už v pátek a tak jsem pomalu začala s velikonočním pečením 🐰.

Ve čtvrtek odpoledne jsem si zadělala těsto na pár perníčků, lineckých a na pár vosích (velikonočních) úlků. Vše jsem zadělala z poloviční dávky, jen symbolicky na pár kousků. V posledním článku jsem se zmínila, že jsem si koupila nějaké věcičky na pečení, které bych ráda vyzkoušela – některé jsem využila, některé ne.

Perníčky, linecké a pár vosích úlů

Jako první jsem se pustila do vosích úlů. Koupila jsem si nové velikonoční formičky a tak jsem je chtěla vyzkoušet 🙂. Těsto jsem si zadělala ze stejných surovin, ze kterých dělám vosí úly na Vánoce – recept můžete najít v článku vánoční cukroví.

Těsto se z velikonočních formiček vyklápělo skvěle, jen u zajíčka byl trošku problém s oušky. Z formiček tak vznikly 3 tvary – zajíček, kuřátko a vajíčko.

Pak jsem se pustila do lineckého, recept můžete najít zde. I na linecké jsem si koupila mini vykrajovátka, ale použila jsem je jen u pár tvarů, příště využiju více a také vykrajovátka od Tescomy 🙂.

S perníčky to byl boj! Chtěla jsem vyzkoušet jiný recept, po kterém budou perníčky hned měkké, ale asi jsem to trochu neodhadla s medem a těsto mi přes noc v lednici neztuhlo, takže bylo dost tekuté.. Po tom, co jsem ho vyndala ven z lednice, jsem ho propracovala, ale strašně se to lepilo a mouka vůbec nepomáhala že už jsem pomalu měla namířeno s ním do koše 🙄. Ale pak přišel přítel a zkusil tomu dát ještě šanci 😅🙈. Povedlo se, ale museli jsme tam dát fakt hodně mouky.

Vyzkoušeli jsme i embasovaný váleček. Tvary nám to obtisklo hezky, i po upečení byly vidět, ale řekla bych, že váleček se spíše hodí na jiný typ/druh těsta.

Mazanec, mini beránek a jidášky

V neděli jsem si přivstala a už od rána zadělávala těsta na mazanec a jidášky, aby mohli hezky vykynout 🙂. Mazanec jsem dělala podle tohoto receptu. Je tak vynikající, že už jiný nepeču a asi už ani jiný péct nikdy nebudu 😅. Ten jsem jako jediný upekla z celé dávky.

Jidášky jsem ještě nikdy nepekla a nikdy předtím ani neochutnala. A tak jsem si našla recept u pana cuketky, podle kterého jsem pekla např. svatomartinské rohlíčky 🙂. S tvarováním různých tvarů mi pak pomohla mamka. Musím říct, že i z té poloviční dávky nám to vyšlo na několik krásných kousků.

Nakonec jsem upekla malého, symbolického beránka podle receptu od smooth&cooking. Tam jsem si dávku musela upravit na tu svou malou formičku 😀🙈.

Až na pár drobných komplikací se vše krásně povedlo 🤗🐰. A teď už nezbývá nic jiného, než se do toho pustit.


Přeji všem krásné a veselé Velikonoce 🌷🐰🐣


8 Komentáře

  • Terka 19 dubna, 2022 at 4:58

    Páni, ty jsi napekla ale plno krásných dobrot :). Hlavně, že perníčky nakonec vyšly :D. Máš to moc krásné :).

    • Jájuška 22 dubna, 2022 at 18:17

      Děkuji ❤🌷.

  • WantbefitM 19 dubna, 2022 at 5:29

    Páni, napekla jsi toho opravdu spoustu! Jsi moc šikovná a ani nevím, co bych ochutnala jako první! Já nic nepekla, Velikonoce úplně ráda nemám a taky teď nemám moc času a ten co mám, strávím raději jinak… 😀 Náhodou ale ty perníčky vypadají moc hezky 🙂

    WantBeFitM

    • Jájuška 22 dubna, 2022 at 18:17

      Děkuji ❤🌸.

  • Misty. 20 dubna, 2022 at 16:38

    Opravdu se vše krásně povedlo. Všechno vypadá moc roztomile, hlavně ty vosí úlky ve tvaru králíčků! To jsem netušila, že se vyrábí takové tvary. 🙂

    • Jájuška 22 dubna, 2022 at 18:18

      Děkuji ❤🌼. Formičky jsem objevila už nějak minulý rok a říkala jsem si, že ten příští si je musím pořídit a vyzkoušet.. a stalo se 😀.

  • Jíťa 21 dubna, 2022 at 12:47

    Panečku, takovou spoustu jsi napekla! Pustila bych se do toho hnedka 😀 Z letošních Velikonoc si odnáším jedno předsevzetí, a to, že příště se pokusím alespoň o toho beránka 😀

    • Jájuška 22 dubna, 2022 at 18:20

      Jsem ráda, že se líbilo 🙈🌸. Tak držím palce, ať se beránek povede 🤗.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    O mně

    O mně

    Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

    ⬇ Sledujte mě ⬇

    Nový článek ✨

    Nejnovější příspěvky

    Archív příspěvků

    Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

    ×