Rechle, Jelení výběh a Jezerní slať

10 února, 2022

Nový rok a my jsme hned začátkem ledna vyrazili na první letošní výlet, a kam jinam než za sněhem ❄💙. Zamířili jsme na mou oblíbenou Šumavu! Jelikož začátkem ledna nebyly dny ještě tak dlouhé a brzy se stmívalo, vyrazili jsme už dopoledne.

Cestou jsme si říkali, zda je vůbec zima.. Někde to vypadalo jak na podzim, pak nás chytl i chvilkový déšť a když jsme dorazili do okolí Šumavy a začínali se pomalu blížit k místu, stále jsme nikde žádný sníh neviděli. A tak už jsem si začínala říkat, zda tam vůbec nějaký bude.

To se změnilo, když jsme začali stoupat výš a výš a tam sníh už byl 🥰❄. Nahoře dokonce i sněžilo a trochu tedy i foukalo, ale my konečně viděli bílo!

Rechle – Rechlův most

Dorazili jsme na naši první zastávku. Bohužel po cestě jsem si v mapách všimla, že most je uzavřen z důvodu rekonstrukce 😕, tudíž po příjezdu k mostu bylo parkoviště zataraseno. Naštěstí před tím bylo místo, kde jsme mohli nechat auto a jít se alespoň i tak podívat k mostu.

Díky tomu, že byl most uzavřen, tak tam nikdo nebyl 😀, takže jsme to tam měli jen pro sebe 😀. Dastík byl s námi a tak se tam hezky vyřádil (užil si poprvé tolik sněhu, když letos ani minulý rok nic nenapadlo..) a my taky😍. Jako malí jsme se navzájem zkoulovali 😄❄💙 a blbli..

Sněhu tam bylo dost, až jsme se bořili, jen škoda, že ten most byl zrovna v rámci opravy, jinak by jsme se prošli na druhou stranu a trochu po okolí. Až bude opravený tak tam určitě ještě někdy vyrazíme 🤗.

Kvilda – Jelení výběh 🦌

Přesunuli jsme se na druhou zastávku, na Kvildu, což bylo kousek. U místa bylo jediné parkoviště, bohužel placené, ale zaparkovali jsme tam neboť jinde poblíž nebylo kde. 1 hodina byla za 50,- (platilo se až při opuštění parkoviště). Poté jsme se vydali se k 🦌 výběhu. Po cestě jsme narazili na upozornění, že tam nesmí pejsci (to jsem taky popravdě nevěděla a ani nevěděla jak ten výběh vypadá apod.). Dastíka jsem si připnula na vodítko a šel vedle mě.

Došli jsme k dřevěné pozorovatelně odkud byl výhled do jeleního výběhu, který byl oplocen a u vchodu visela cedulka na vlastní nebezpečí ‼. Tím, že jsme s sebou měli Dastíka jsme do výběhu nemohli, ale my by jsme tam ani tak nešli. Ale musí to být krásný pohled, když uvidíte jelena zblízka 🦌, ale i tak bych se trochu bála 🙂.

Vyšli jsme na dřevěnou pozorovatelnu a pozorovali. Měli jsme to štěstí a viděli krásného jelena a pár srnek, kteří byli zrovna u krmelce, ale než jsem si stihla vytáhnout foťák už byli pryč, ale alespoň, že jsme je na chvilku viděli.

Jelikož jsme tady strávili jen chvilku, přemýšleli jsme, kam by jsme mohli ještě vyrazit a tak jsme koukli do map.

Jezerní slať

Kousek od místa se je Jezerní slať, kterou jsme navštívili už v létě, když jsme byli poprvé na Šumavě. A tak jsme zašli ještě tam a trochu se prošli. Na místě jsme se prošli po dřevéné stezce/chodníčku a vyšli na vyhlídkovou věž. Jsou tam docela příkré schody, takže Dastík na nás počkal dole, protože by po schodech nevyšlapal (je to tak trochu taková moje bábovka.. 🙈🐾). Nahoře jsme se jen rozhlédli a moc dlouho se tam nezdrželi.

Pak jsme se vrátili cestou zpátky k autu, zaplatili parkovné (dá se platit i kartou). Vyjeli jsme před závoru (aby se nám nepočítala už další hodina) a dali si ještě čajík z termosky na zahřátí 🤗, pak jsme vyrazili směr domov 🙂.

Nečekaná zastávka na benzínce 💡

Po cestě nám praskla levá žárovka u řidiče, takže jsme museli udělat zastávku na benzínce, aby ji přítel mohl vyměnit a my mohli pokračovat dál v cestě. Po cestě jsme se ještě zastavili pro pořádnou porci jídla, neboť jsme po celým dnu byli pěkně hladoví 😂.


Už jste v Novém roce podnikli nějaký výlet 🤗?


Informace, které by se mohly hodit:

  • Mapka naší trasy
  • Placené parkovné na Kvildě 1 h/50 -,

6 Komentáře

  • Terka 15 února, 2022 at 7:10

    Jak to vidím, hned bych někam za sněhem taky vyrazila <3. Je super, že nebyli lidi a Dastík se mohl vyřádit :).

    • Jájuška 16 února, 2022 at 18:04

      Popravdě, ještě bych taky chtěla stihnout nějaký zimní výlet 🙈❄.

  • WantbefitM 17 února, 2022 at 14:50

    Tam muselo být úplně krásně 🙂 Byla tam i takova zima, když tam měli tolik sněhu? 😁 Fotky se moc povedly, jsou úplně kouzelné ✨ my letos byli v Zoo v Olomouci a ve zvěřinci v Častolovicích, kde jsme si prošli i zámeckou zahradu 🙂

    WantBeFitM

    • Jájuška 19 února, 2022 at 16:24

      Jako zima byla, ale nepřišlo mi, že nějak extra 🙂. Děkuji moc 🤗🌸. Ta zámecká zahrada musela vypadat určitě pěkně 😊.

  • Jíťa 28 února, 2022 at 15:21

    Kolem Rechelského mostu je to krásný! Byla jsem tam tedy před X roky v létě, takhle v zimě to má ještě větší kouzlo… 🙂

    • Jájuška 3 března, 2022 at 16:13

      To mě těší 🙂. V létě když je to všechno hezky zelený to musí být taky nádhera 😍, jen škoda, že když jsme tam byli tak byl most uzavřený.. 😕, ale snad tam ještě někdy vyrazíme nebo pojedeme okolo, abychom to mohli prozkoumat i na druhé straně a po mostě se projít 🙂.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    O mně

    O mně

    Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

    ⬇ Sledujte mě ⬇

    Nový článek ✨

    Nejnovější příspěvky

    Archív příspěvků

    Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

    ×