Signal Festival v Praze | 2019

12 října, 2019

Signal Festival 10. – 13. 10. 2019
V Praze nyní proběhla akce Signal festival, který jsme navštívili i minulý rok. Po Praze byly rozmístěné světelné expozice či nasvícené různé budovy a památky, na některých probíhá i videomapping.

Stejně tak jako každý rok tak i ten letošní jsme vyrazili. Signal Festival probíhá v říjnu. Minulý rok jsme sice říkali, že letos už nepůjdem neboť nás to velmi zklamalo, ale i přes to nám do nedalo a vyrazili jsme.

Kde Signal Festival probíhal?

Festival byl tentokrát rozmístěný mimo centrum Prahy a to celkem ve třech částech : Malá stranaStaré město a Karlín. Celkem bylo tedy možné vidět 18 expozicí z toho 2 videomappingy. Některé z expozic byly bohužel i placené, na ty my nechodíme a tak jsme se šli podívat jen na ty, které jsou zdarma 😊.

Snažíme se projít toho co nejvíce a tak si vždy daná místa, na která se chceme jít podívat dám nejprve do mapky, abychom je navštěvovali hezky postupně a nelítali z jednoho konce na druhý. Trasu si pak dle toho seskládám a uspořádám.

Jakou dopravu využít?

Na festivalu doporučuji městskou dopravu (MHD), cestu autem nedoporučuji – většina míst je kvůli akci uzavřená nebo jsou nějaké omezení. Trasu lze zvládnout bez problému i pěšky, kdo se cítí 😊. My jsme na některé expozice došli pěšky a na některá jsme se svezli MHD 😊.
A teď už popis naší trasy. Jako první jsme navštívili Kaizlovy sady.

Kousek od sadů jsme se přemístili na Lyčkovo náměstí, kde jsme viděli první videomapping.

Pak jsme se přemístili ke kostelu Sv. Cyrila a Matoděje na Karlínské náměstí, kde bylo možné vidět druhý a zároveň poslední videomapping.

Další zastávkou byl Park Lannova. Tato zastávka byla od Karlína trochu dál, a tak jsme se nejprve svezli k Palladiu, kde jsme se na cestu dobře posilnili a pak jsme pokračovali dál po naší trase 😎. Tato světelná expozice byla tak trochu kreativní – na plátnu šlo pomocí světla „malovat“.

Z parku jsme se prošli k Národní galerii ke klášteru sv. Anežky České. Před klášterem byla sice dlouhá fronta, která nás ze začátku trochu odradila, ale po tom, co jsme tam chvilku stáli a rozmýšleli se zda stát dál nebo ne, po chvíli jsme viděli jak fronta postupuje rychle a tak jsme ve frontě zůstali a za chvíli jsme už byli uvnitř u expozice.

A poslední zastávkou naší trasy bylo Artiséme, Velkopřevorské náměstí.

Touto poslední expozicí jsme ukončili naší festivalovou trasu. Měli jsme tedy ještě v plánu zajít na Smetanovo nábřeží a do Petřínských sadů, ale tam jsme už nakonec nešli – přeci jen večer už byla dost velká zima a my byli docela promrzlý 😄, takže doporučuji se na večer teple obléknout a nepodcenit to!

Jak letošní ročník hodnotím?

Jako velmi kladný, moc se nám líbil, oproti minulému roku se opravdu vydařil! Za nás považuji jako nejlepší oba dva videomappingy a pak expozici u kláštera sv. Anežky.


Informace, které by se mohly hodit:

  • Odkaz na oficiální stránku Signal Festivalu
  • Odkaz na naší trasu, kterou jsme šli
  • Na večerní procházku doporučuji teplé oblečení
  • Některé expozice jsou placené, proto doporučuji si předem zjistit jaké 😊

Žádné komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

O mně

O mně

Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

⬇ Sledujte mě ⬇

Nový článek ✨

Nejnovější příspěvky

Archív příspěvků

Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

×