Veselé Velikonoce 🐣🐰

1 dubna, 2024

Hody, hody, doprovody, dejte vejce malovaný,
nedáte-li malovaný, dejte aspoň bílý,
slepička vám snese jiný.

Krásné Velikonoce všem přeji, doufám že jste si svátky jara, krásného a slunečného počasí užili, že jste si odpočinuli a i něco dobrého a tématického jste si třeba upekli 🤗.

My jako každý rok jsme pekli mazanec, pár kousků lineckého a perníčky. Letos jsme s mamkou udělaly navíc pár božích milostí a koblížků s ocásky.

Velikonoční beránek 🐏

Letos jsem se nechala zlákat i akcí od Tescomy, kde byla s výraznou slevou keramická forma na beránka a tak byl letos i beránek.

Dříve jsem beránka pekla v silikonové formě, ale bohužel se mi vždy v troubě rozjel 😕 a to na silikonové formy nedám dopustit. Druhá nepříjemnost byla, že ať jsem pekla jakéhokoliv beránka podle daného receptu, vždy byl uvnitř strašně vysušený a tak jsem letos do formy nalila těsto na bábovku, takže jsme měli bábovku ve tvaru beránka a vyšlo to skvěle. Beránek se krásně vyklopil a byl nádherně vláčný.

Journeytoexperience_Velikonocni_beranek

Barvení vajíček 🥚🎨

Co jsem letos zkusila jinak a nechala se zlákat bylo barvení vajíček. Na instagramu letos na mě vyskakovaly různé nápady, jak vajíčka obarvit a tak jsem jeden z nich vyzkoušela. Možná jste tento způsob také zahlédli. Barvení pomocí rýže s trochou vody, octa a gelovými barvami. To vše se smíchalo v pytlíčku, vložilo se vajíčko a protřepalo, má to udělat takový hezký efekt, mě se to bohužel nepovedlo a vajíčka se mi obarvila celá 😄.

Každopádně už příští rok to pokoušet nebudu, protože je s tím daleko větší práce a víc nepořádku 😅.

Zkrátka není nad klasiku, tak jak to vždy barvíme s mamkou a to nalít horkou vodu do sklenic, přidat trochu ocet a barvy na vajíčka. Pomocí lžíce vždy ponoříme do sklenice 2-3 vajíčka, po chvíli vyndáme a máme a máme obarevno. Pak je ještě namažeme, aby se hezky leskly.

Journeytoexperience_Barveni_vajicek

Mazanec 🍞

Na ten se těším vždy nejvíc, jako každý rok 🥰. Překvapilo mě, na kolik se dokáže vyšplhat cena v obchodech.., ale není nad to si upéct domácí. Měla jsem tendenci vyzkoušet nějaký nový recept, ale stále jsem věrná tomu jednomu, který najdete i tady na blogu 😊. Jen příště ho zkusím péct volně na plechu, tak snad se nerozjede, neboť ho vždy peču v dortové formě 😇. Vždy se těším, až si ho namažu s máslem 🧈😋.

A jak barvíte vajíčka na Velikonoce vy 🥚🎨?

podpis

6 Komentáře

  • Smile Thess 2 dubna, 2024 at 10:44

    Krásný článek. Já barvím tradičně, ale letos jsem zkoušela také novinku (fixky) a super, bylo to jednoduché, rychlé a žádný bordel, možná si to také viděla – kuchyňská papírová utěrka nabarvená fixkou, do ní zabalit vejce, zagumičkovat, ponořit do vody s octem, nechat uschnout a je hotovo. Příští rok zkusím jedlou sodu a potravinářské barvivo, to vypadalo taky moc dobře, chci něco hravějšího pro malou, to už jí přeci jen budou skoro 2 roky 😀

  • Jana 5 dubna, 2024 at 6:45

    Ty máš vždycky tak krásně napečeno! 🙂 Já Velikonoce neslavím už dlouho. S dětmi se to samozřejmě změní a těším se na to 🙂

    • Jájuška 22 dubna, 2024 at 19:18

      Děkuji ❤️, mamka mi tentokrát hodně pomohla 😊. Příští rok už možná budu péct i s malou 🥰.

  • WantbefitM 15 dubna, 2024 at 13:52

    Moc krásný článek. Až mi bylo i chvíli líto, že jsem se na Velikonoce vyprdla 😀 Což teda už dělám několik let, ale teď mě to na chvíli i zamrzelo. My Velikonoce trávíme většinou někde na cestách a využíváme volno 🙂 Ale u babičky domácím mazancem nebo beránkem nikdy nepohrdnu.

    WantBeFitM

    • Jájuška 22 dubna, 2024 at 19:17

      Když to poslední dobou tak všude čtu, tak Velikonoce moc nikdo neslaví nebo je nemá rád, ale věřím, že se vždy dají udělat hezky a nějak příjemně si je zpestřit, třeba pečením :-). Důležité je, že každý si svátky volna užije tak jak chce a trochu si i odpočine 😊.

  • Lucy Villain 27 dubna, 2024 at 13:24

    Krásný článek i fotečky, je hezké vidět, že si aspoň někdo dělá takto hezké Velikonoce. Já je neslavím už leta, nemám je moc ráda, ale taky na ně nemám nejlepší vzpomínky z dětství, takže se do slavení moc nehrnu 😀 Ale ta atmosféra je pořád moc hezká!

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    O mně

    O mně

    Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

    ⬇ Sledujte mě ⬇

    Nový článek ✨

    Nejnovější příspěvky

    Archív příspěvků

    Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

    ×