Můj čtyřnohý párťák | Dusty

27 února, 2021

Krásný únorový víkend! V dnešním článku bych vám ráda představila mého čtyřnohého parťáka Dustyho, který nás doprovází na většině našich výletů, které tady u mě na blogu najdete 🙂. Jelikož se o něm často zmiňuji ve svých článcích, např. že byl s námi na výletě nebo že oslavil tolik a tolik let, řekla jsem si, že se trošku rozepíšu… 🐾.

Mým dlouholetým snem bylo mít vždy velkého pejska 🐾. Dříve jsme měli čivavu, kterou mamce taťka pořídil, když jel na nějaký čas za prací mimo ČR. Mamka jí dala jméno Ťapka, byla to bílo-černá dlouhosrstá čivava, která se dožila krásných 16ti let ❤.

Jelikož jsem milovnicí zvířátek, moc jsem si přála pořídit si pejska. Již dlouho jsem měla vysněnou i rasu – Labradorský retrívr. Když jsem o této rase začínala před mamkou mluvit častěji a častěji, zamilovala si ji také.

Jednou se mi naskytla možnost štěňátka, tak jsme se jeli podívat a neodjížděli jsme s prázdnou 🐾. Vybrali jsme si nádherné černé štěňátko se žlutou stužkou se jménem Leondard.

16.8.2012 jsme Leonardovi dali nový domov ❤. Ten den jsme si domů přivezli roztomilé černé štěňátko labradora, kterému jsme dali jméno Dusty (čte se Dasty) ❤. Byla jsem tak šťastná 🥰, že se mi sen splnil!

Malý ale šikovný!

Už jako štěňátko byl Dastík moc šikovný. Rychle se naučil čůrat na podložku, později už jen venku. Naučil se povel sedni, lehni a zůstaň a později i dej pac (obě dvě tlapky). Byl velmi učenlivý a šikovný. Občas nás pozlobil, jako každé štěňátko, ale na to musí být každý, kdo si pejska pořídí připravený 🙂.

Měli jsme dostatek času vše Dastyho naučit

Jelikož jsme si pejska pořídili o prázdninách, mohli jsme ho vše hezky naučit a také dostatečně připravit na to, aby zvládal být doma sám, když mamka byla v práci a já tehdy ještě ve škole.

Začali jsme postupně po chvilkách, kdy jsme na chvíli odešli – za chvíli přišli a Dastíka pochválili, že to zvládl 🤗, takto jsme to později pomalu začali natahovat na hodinku, dvě, až jsme ho naučili na dobu, než jsem já přišla ze školy nebo mamka z práce, aby to doma sám vydržel. Podařilo se!

Občas nás doma čekalo překvápko..

Byly dny, kdy se to neobešlo bez trucování a menších ztrát 😃. Dastík si občas pohrál s něčím čím neměl.. Přišli jsme například o společenské pánské boty, moje žabky na léto, plno papírových kapesníků, dřevěný botník.

Dále se mi Dastík vyřádil na kalkulačce, kterou mi ožužlal (která dodnes funguje), kousnul si do ovladače od TV a nakonec rozkousal pevnou linku. Větší ztráty se nekonaly 😅.

Minulý rok oslavil krásné 8. narozeniny

Čas plynul a Dastík rostl, dnes je z něho krásný velký labrador, kterému je k dnešnímu datu 8 let. Je to ten nejlepší pes pod sluncem, společník, kamarád, terapeut, parťák, rodina ❤🐾. Každým dnem jsem, za něj tak moc šťastná, že ho mám!

Zažili jsme spolu tolik legrace a zážitků, užili si tolik krásných dnů, navštívili spolu tolik krásných míst a podnikli několik výletů. A každým dnem zažíváme nové dobrodružství a nové zážitky!

Co Dastík miluje?

Ze všeho nejvíc snad když jde o jídlo 😅 jako každý pejsek 🐾, ale to nejlepší je přeci vždy to, co jí zrovna jeho panička 😅. Ale né, Dastík má své pochoutky a dobrůtky.

Cca 2 roky zpátky jsme usoudili, že má alergii na kuřecí maso, naznačovaly nám to určité příznaky a tak jsem googlila.. od té doby jsme vyřadili všechno, co obsahuje kuřecí maso a granulky + konzervy dáváme jen s jehněčím. Od té doby, už je všechno v pořádku a problémy odezněly 🙂.

Nejoblíbenější hračka

Mezi jeho oblíbené hračky patří hlavně plyšové a nejoblíbenější je jeho fotbalový plyšový míč z Ikei.

Minulý rok, k narozeninám dostal plyšová zvířátka, které nosí dodnes po celém bytě kamkoliv jde. Nejsladší na tom je, když si plyšáka přinese do postele 🥰. Další oblíbenou hračkou je puller (báječná hračka jak na léto do vody, tak v průběhu celého roku).

Miluje procházky, zvláště na nová místa kde ještě nebyl. Miluje vodu a miluje sníh!

A taky má rád, když si může skočit do postele a tam se rozvalit, protože ji má jenom pro sebe 🐾.

A ze všeho nejvíc samozřejmě svou paničku 😃 a panička jeho! 💕. A co na něm miluju já? To jaký je! Jak je hodný, přátelský a hlavně vnímavý. Vždy když se spolu mazlíme podá mi svou tlapku, aby se ujistil, že je v bezpečí a paničku si tak zároveň pojistil, aby mu nááhodou neutekla, z jejich krásné chvilky 🙈🐾.

Máte také pejska, jakého a kolik mu je let? Co má nejradši a co patří mezi vaše společné oblíbené aktivity? Popříapadně máte nějakého jiného domácího mazlíčka?


18 Komentáře

  • Terka 28 února, 2021 at 7:14

    Je naprostou úžasný 😍 Každý psí kamarád je prostě boží 😇 pamatuji si, že Amy byla taky dost učenlivá, ale samotu vyloženě nesnášela, takže hooodne ničila 😅 ale od té doby, co je s Hanyskem, tak je vše v pořádku 😇

    • Jájuška 28 února, 2021 at 18:45

      Alespoň mají jeden druhého ❤🐾. Dastík je taky hodně společenský, vždy když se přesunu v bytě do jiné místnosti musí jít hned za mnou, nechce být sám 🙈. Ale naštěstí doma sám být zvládá, i když kolikrát vždy když jdu jen někam na chvilku a on kouká na mě těmi psími oči… je to pro mě vždy těžký odejít 😅🙈, tak mu musím, dát alespoň vždy malý úplatek a pak honem rychle jít 😃.

  • Terka 28 února, 2021 at 9:38

    Jejda, už jsem psala komentář, ale nevím, jestli se odeslal, tak píšu znovu :D. Mít pejska je prostě nejlepší pocit, je to skvělý parťák! 🙂 Dusty je úžasný <3 Já si pamatuji, že Amy byla taky moc učenlivá, ale nesnáší samotu, takže při ní hoodně ničila :D. Ale Hanysek ji spravil, teď už je vše v pořádku :).

    • Jájuška 28 února, 2021 at 18:55

      Je to ten nejlepší parťák 🐾 nejlepší z nejlepších. Ještě že je máme ❤🐾.

  • Another Dominika 1 března, 2021 at 21:39

    Já jsem si celý život přála pejska, bohužel mamka byla zásadně proti. Měla jsem ale štěstí, že můj přítel už pejska měl, když jsem ho poznala. Teď žijeme všichni tři spolu a jsem strašně moc ráda, že se mi konečně splnil sen mít pejska 🙂 Neskutečně si užívám roli psí mámy 🙂

    • Jájuška 3 března, 2021 at 16:35

      To mě mrzí, že tvá mamka byla proti 😔, přitom pejsek je to nejlepší zvířátko, co člověk může mít ❤. Jsem ráda, že se ti sen splnil alespoň takto, díky příteli a tvoříte tak spolu krásnou rodinku a ty si alespoň můžeš užívat roli psí mámy 🙂🐾🤗.

  • Adyna 2 března, 2021 at 10:12

    Jezus ten je nadhernej! Měli jsme labradorku u babičky a bylo to naprostý zlatíčko. Tihle pejsci jsou prostě kouzelní!

    • Jájuška 3 března, 2021 at 16:36

      Děkuji ❤🐾. To máš pravdu, tahle rasa je prostě boží! 🐾🐾

  • WantbefitM 6 března, 2021 at 7:42

    Ta fotka v tom květinovým poli je naprosto krásná! ♥ U mamky máme kočičku Bohouška (nejdřív pojmenujeme, než zjistíme pohlaví a hlavně pro nás to má osobní význam) a je to nějvětší miláček. Letos jí bude 6 let a nejradši běhá po venku. S hračkama si už dlouho nehraje, jediný, po čem lítá jsou prasátka nebo laser 😀 😀 U taťky máme fenku francouzského buldočka Zolinku a dve kočky Elišku a Puňtu 🙂

    WantBeFitM

    • Jájuška 6 března, 2021 at 17:31

      Mockrát děkuji ❤. Ten den, kdy jsme to fotili vzniklo opravdu několik krásných fotek, ze kterých mám velkou radost 🤗🌷. Bohoušek – to je krásné jméno 🙂. Joo laser.. to kočičky milují, já jsem bohužel na kočky alergická 😕, ale zjistila jsem, že jen na určité rasy 😅. Zolinka má alespoň o zábavu postaráno, jak koukám 😅🙈.

  • Karin 12 března, 2021 at 12:27

    Je to nádhernej psí kámoš 🙂 naše dcerka už taky loudí pejska, ale slíbili jsme, že bude, až půjde do školy. Každopádně jsem si moc ráda početla co a jak (my jsme totiž doma psa nikdy neměli, i když jsme moooc/asi málo prosili).

    • Jájuška 12 března, 2021 at 17:23

      Děkuji, je to skvělý parťák 🐾🙂. Tak ať to rychle uteče a hafíka máte doma 🤗. Už máte vyhlídnutou nějakou rasu? nebo zatím ještě přemýšlíte 😊.

  • Barbora 12 března, 2021 at 18:29

    Prvně Ti chci moc poděkovat za krásné komentáře na mém blogu, moc mě potěšily a moc děkuju! Jsem ráda, že jsem zas narazila na někoho, kdo také rád fotí!

    Máš krásného pejska, přítel by si také přál, teď máme morčátko, druhé jsme bohužel nedávno ztratili, chybí nám každý den ale o to víc se snažíme věnovat se naší Zuzance. Život bez zvířátek prostě není ono, jsou to nejlepší parťáci…

    • Jájuška 12 března, 2021 at 21:32

      Není vůbec zač 🤗❤, když objevím někoho, kdo má stejné koníčky, je to pro mě neskutečná výhra 😉. Děkuji 🐾, koukala jsem, moc mě to mrzí..😢 já po tom, co jsem ztratila poslední morčátko, jsem řekla, že už žádné raději nechci 😔, jako poslední byla má Cherry ❤. Zuzanka je krásné jméno 😊😍. Ano, bez nich by byl život takový neúplný, jsem strašně ráda za to, že je máme 🤗.

  • Michaela 12 března, 2021 at 21:03

    Šťastný to bafan! Naprosto miluju ty fotky, hlavně se šálou! <3

    • Jájuška 12 března, 2021 at 21:36

      Děkuji ❤, je to skvělý parťák 🤗🐾.

  • Blogerka Klárka 14 března, 2021 at 12:50

    Krásný pejsek, některé ty fotky jsou dokonalé! Hlavně ta v těch tulipánech je úžasná!
    My jsme taky milovníci zvířat, máme osmiletou fenku yorkshira. A určitě v budoucnu budeme mít nějakého dalšího chlupáče. Bez nich by to nebylo ono… 😊

    • Jájuška 14 března, 2021 at 17:52

      Děkuji a děkuji 🤗🐾. Jůůů tak to je jen o rok mladší než Dusty 😊.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    O mně

    O mně

    Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

    ⬇ Sledujte mě ⬇

    Nový článek ✨

    Nejnovější příspěvky

    Archív příspěvků

    Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

    ×