Drážďany | Vánoční trhy

24 prosince, 2018

Čtyři dny před Štědrým dnem jsme se vyrazili podívat na vánoční trhy taky někam jinam než do Prahy, vyrazili jsme do Drážďan. Den před tím jsme si pečlivě naplánovali v kolik hodin bude potřeba vyrazit z Prahy. 

Vyrážíme směr Drážďany

Do Drážďan jsme vyrazili ve všední den v 7 hodin ráno, jeli jsme opravdu brzy, abychom tam byli co nejdříve, aby tam ještě nebylo tolik lidí a my si vánoční trhy a vše okolo mohli hezky v klidu projít.

Zadali jsme adresu do navigace a jeli jsme podle ní, která nás vedla přes Ústí nad Labem. Doprava byla klidná, vše jelo, nikde nic nestálo, žádná kolona nebyla a tak jsme měli poklidnou jízdu. Cestou tam mezi Tisou a Děčínem krásně sněžilo ❄☃, tak jsme se pokochali,  neboť v Praze žádný sníh nebyl.

Příjezd do Drážďan

Po cca dvou hodinách jsme dorazili do Drážďan, měli jsme namířeno do nákupního centra, kde je slavný „Primark“ a tam jsme taky zaparkovali, parkovné na celý den nás stálo 8 EUR. Protože jsme dorazili trochu dříve než jsme počítali, obchody měly ještě zavřeno a otvíraly až v půl 10, tak jsme se zatím šli podívat na Hlavní nádraží.

Na nádraží se nacházel tento krásný vánoční stromeček 🎄. Musím říct, že strom byl opravdu hezký, velký a krásně nazdobený. Dokonce se mi líbil více než ten v Praze. Z nádraží jsme se pak vrátili zpátky do nákupního centra – Centrum Galerie. Obchody už pomalu otvíraly a my tak mohli nahlédnout dovnitř.

Prošli jsme pár obchodů a nezapomněli jsme navštívit ani slavný „Primark“. Nechtěli jsme veškerý čas, co jsme byli v Drážďanech trávit nakupováním a přehrabováním v Primarku a proto jsme vyrazili raději na vánoční trhy.

A jde se na trhy!

Došli jsme na trhy, kde jsme si každý jednotlivý stánek prohlédli. Každý stánek byl hezky nazdoben podle toho, co se v něm prodávalo. Zároveň se mi také líbilo, jak každý rok mají krásné hrnečky na svařené víno či jiný teplý nápoj. Pro každý rok mají jiný, originální a je jen na vás zda-li si ho vezmete s sebou domů na památku nebo ho vrátíte zpět a oni vám vrátí zálohu.

V Drážďanech na vánočních trzích bylo také ruské kolo 🎡. Bohužel když jsme byli na trzích, počasí nám moc nepřálo, pršelo a celkově byla i zima, ale ani to nás neodradilo a i přes to jsme si vše prošli a nahlédli do stánků. Na každém rohu bylo něco dobrého k jídlu nebo něco sladkého na zub a taky něco teplého na zahřátí.

Návštěva nákupního centra Altmarkt

Po prohlédnutí trhů jsme vyrazili ještě do nákupního centra a to do Altmarktu, tam jsme šli jen do potravin, kde jsme si nakoupili nějaké ty německé specialitky. Když jsme měli vše prohlédnuté a navštívené, co jsme chtěli, vrátili jsme se zpět k autu. Nejprve jsme tedy zaplatili za parkovné (je možné platit jak kartou tak v hotovostí, což jsme velmi ocenili).

Protože jsme z Drážďan vyrazili dříve než jsme počítali, měla jsem připravený ještě jeden plán (místo), které jsme chtěli navštívit a tím byl Vánoční dům v Karlových Varech.


Informace, které by se mohly hodit :

  • Mapka našeho výletu + Vánoční dům v Karlových Varech
  • Pokud máte v plánu vyrazit na trhy, doporučuji si předem vybrat hotovost

Žádné komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

O mně

O mně

Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

⬇ Sledujte mě ⬇

Nový článek ✨

Nejnovější příspěvky

Archív příspěvků

Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

×