Hluboká nad Vltavou & Červená Lhota

19 srpna, 2018

Tentokrát jsme se podívali do Jižní Čechy a to hned na dvě známá místa. Naší první zastávkou byl zámek Hluboká nad Vltavou. Na místě se nachází dvě parkoviště – parkoviště č. 1 se nachází blíže k zámku, platí se zde 90,- Kč (toto parkoviště je většinou hned plné..), proto se pod zámkem nachází parkoviště č. 2, které je velké a platí se tu pouze 50,- Kč. Na parkovišti je i malé občerstvení + stánek se suvenýry a bankomat.

Cesta k zámku

Cesta k zámku je značená pomocí informačních a navigačních tabulí, v ulicích, kterými jsme procházeli je plno obchůdků, cukráren a restaurací.

Po příchodu na místo si můžete vybrat zda rovnou půjdete k zámku a dovnitř nebo se nejprve projdete v zámeckém parku. My jsme si prošli nejprve park a obešli jsme tak zámek ze všech stran.

Když jsme park prošli, vrátili jsme se na začátek, kde jsme se napojili na druhou cestu, také k zámku, kde se pak vchází dovnitř. Před zámkem byl nádherný park, plný nádherných květin.

Do zámku můžete i nahlédnout, popřípadně si můžete prohlédnout bezplatně nádvoří. V levé části je Alšova jihočeská galerie, malý obchůdek se suvenýry a šperky + malé občerstvení.

Další můj sen splněn 😍! Na Hlubokou jsem se už chtěla dlouho podívat, je to snad nejkrásnější zámek, který jsem viděla a navštívila ho s milovanou osobou 😊. Těším se, až tam zase vyrazíme!

Cesta na druhý zámek

Naší druhou zastávkou byl také zámek – Červená Lhota. Zámek je od Hluboké přibližně 30 – 35 minut jízdy autem. Jelikož jsme se vraceli směrem do Prahy, je to více méně při cestě.

Na zámek jsme přijeli až k večeru, kdy už bylo zavřeno a tak jsme nemuseli platit žádné parkovné. Na místě jsou také dvě parkoviště – horní a dolní, obě jsou tuším za 50,- Kč.

To, že už bylo zavřeno nám vůbec nevadilo. Zámky uvnitř nenavštěvujeme, spíše objevujeme a zkoumáme okolí 😉. Ono to i tak mělo své kouzlo, zámeček jsme si mohli užít jen samy dva bez turistů a turistického ruchu.

Kouzlo to mělo i v tom, že zámek a okolí bylo prázdné, nikdo nikde a tak jsem si mohla vyfotit krásnou fotku samotného zámku. Málo kdy se poštěstí zachytit památku bez lidí 😁😉.

U zámku je možná plavba lodičkou

O zámku se říká, že je to zámek „na vodě“, když je dostatek vody, je zde možná plavba lodičkami, v tuto chvíli bylo vody málo a proto byla atrakce dočasně uzavřená, ale i tak lze zámek obejít podél vody a prohlédnout si zámek ze všech stran a ze všech úhlů.

Nádherné zakončení

Cestou zpátky domů nás čekalo ještě jedno krásné překvapení a to nádherný západ slunce 😍🧡.


Informace, které by se mohly hodit :

  • Mapka našeho výletu
  • Parkoviště na Hluboké i na Červené Lhotě jsou placená
  • Další užitečné informace na kudyznudy.cz (Hluboká n. Vltavou)
  • Další užitečné informace na kudyznudy.cz (Červená Lhota)

Žádné komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

O mně

O mně

Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

⬇ Sledujte mě ⬇

Nový článek ✨

Nejnovější příspěvky

Archív příspěvků

Inspirace na Valentýn 💌

×