Výlet za sněhem | NP Šumava, Zhůří a Hadí vrch

24 ledna, 2021

Minulý rok v období zimy jsme už žádný výlet nestihli, a tak jsme si řekli, že vyrazíme hned po novém roce někam za sněhem. 7. ledna začal padat sníh ❄☃ i u nás, ale ne nijak moc a tak jsme i tak vyrazili na výlet. Chtěli jsme někam, kde bude hodně sněhu, málo lidí, ale hlavně někam do přírody.

Kam jsme vyrazili?

Přítel navrhl, že by jsme mohli jet na Šumavu, a protože Šumavu miluji, tak se tento návrh nedal odmítnout. Našla jsem tedy místo, kam by jsme mohli zajet a pak jsem v mapách vyhledala přesnější trasu se zastávkami. Když jsem měla plán připravený, stačilo jen zabalit důležité věci s sebou 🎒, uvařit čaj do termosky ☕, vzít něco dobrého na cestu 🍌🍬, přichystat pejskovi obleček 🐾, pití, nějakou dobrotu 🦴 a hračku na dovádění.

Když jsme měli vše připravené, mohli jsme vyrazit. Jelikož jsme vyrazili před obědem tak jsme se po cestě zastavili na jídle, které jsme si snědli v autě na parkovišti. Pak jsme pokračovali dál v cestě, do cíle nám zbývalo přibližně 20 min.

Ocitli jsme se v bílé pohádce

Po tom, co jsme vyjeli z Klatov, jsme se ocitli v nádherné bílé pohádce, všude bylo bílo a k tomu nám krásně sněžilo ❄. Už jen při pohledu z auta, to na všech stranách vypadalo nádherně.

Když jsme dorazili do cíle, na záchytné parkovištěZaparkuj a jdi dál, zaparkovali jsme, Dastíkovi jsem oblékla obleček, vzala jsem batoh a mohli jsme vyrazit. Na záchytném parkovišti nebylo nijak moc aut, což bylo dobré znamení. V mobilu jsem měla přichystanou trasu od Mapy.cz, abychom věděli kudy kam.

Vzhůru na túru

Kousek od parkoviště jsme uviděli krásně bíle zasněženou Zhůřskou pláň a dál pak už jen následovala bílá pohádka ❄.

Cestou jsme potkali jednoho pejska a pár běžkařů. Překvapilo nás, že ať jsme potkali kohokoliv, každý slušně pozdravil a my také 😊, což se jen tak nevidí. Například u nás vůbec tohle chování neznáme.. a tak tohle bylo velice příjemné 😊.

Došli jsme na naši první zastávku

Došli jsme k prvnímu bodu na naší trase, a to k bývalé obci Zhůří. Tady jsme se trochu rozhodovali kudy kam.

Seběhli jsme se podívat kousek dolů ke Zhůřskému potoku.

Cesta na Hadí vrch

Pak jsme se ale vrátili zpátky na rozcestí ke Zhůří a odtud se vydali na horu Hadí vrch. Nahoru se dalo jít dvěma různými cestami. Buď po modré turistické značce a nebo přímo od rozcestí rovně nahoru. My zvolili trasu na přímo. Bylo to celkem prudké stoupání nahoru, a jak tam bylo hodně sněhu, bylo to i o to náročnější. Cesta nebyla vyšlapaná a tak to nahoru trvalo o něco déle.

V půlce jsme si udělali malou přestávku, kde jsme si dali teplý čaj a chvíli si odpočinuli. Pak jsme zase pokračovali dál. Mohli jsme si zvolit trasu po modré značce, ale ta byla o něco delší, proto jsme zvolili tuto. Trasu zvolila i rodinka, která měla ještě běžky, které v půlce sundali a šli po svých. V tu chvíli jsem byla ráda, že mi nic takového neměli, jen naše nohy. Než jsme se vyšplhali nahoru, dalo nám to zabrat tak půl hodinky určitě, ale zvládli jsme to!

Jsme nahoře!

Úspěšně jsme došli až nahoru do našeho cíle! Odtud jsme si užili krásný výhled, nahoře bylo tak krásné ticho až to bylo takové zvláštní. Za celou cestu jsme nikoho jiného nepotkali, jen pak nahoře jednoho běžkaře a jinak nikde nikdo. Připadali jsme si jak v ledovém království. Na stromech se krásně držel sníh, což mělo takové své kouzlo.

Výhled jsme si užili dokonale! Těšíme se, až sem vyrazíme třeba v létě, kdy to tu bude taky určitě moc hezký 😊. Hlavně bude i více času toho víc prozkoumat, takhle nás trochu tlačil čas, abychom se k autu nevrátili úplně za tmy, co už se nám jednou při výletě na Šumavu taky povedlo.

Musíme se vrátit, sluníčko začíná pomalu zapadat

A tak jsme vyrazili po stejné cestě zase zpátky dolů. Nahoře jsme našli i kešku, které ale nesbíráme. Pokračovali jsme dál v cestě, po chvíli jsme oba zjistili, že tudy jsme určitě nešli a tak jsme začali trošku bloudit 😅. Naštěstí nás mapy nasměrovali a šli jsme podle nich, pak jsme se dostali na původní cestu po které jsme přišli. Za našimi zády už začínalo pomalu zapadat sluníčko a tak jsme si trochu užili i barvičky. Když pak sluníčko zapadlo, vše najednou tak zmodralo a začalo se pomalu stmívat, ale díky sněhu jsme furt na cestu viděli.

Byli jsme tam skoro samy!

Můžu říct, že ten den a hlavně, když jsme se vraceli zpět jsme měli Šumavu jen pro sebe 😍. Když jsme došli na rozcestí zamířili jsme už rovnou k autu a užívali si posledních momentů nádherné přírody.

A jak jsme se na Šumavu vybavili?

Počítali jsme, že na Šumavě bude zima ❄, proto jsme se dle toho taky oblékli, a vzali si potřebné věci. Vzali jsme si teplé šusťáky, ponožky, trika s dl. rukávem, teplé mikiny, zimní bundy, čepice, rukavice a hlavně dobré boty. I přes to, že na místě bylo i – 6° nám zima nebyla. Chvílemi nám bylo dokonce i horko 😅 a to i na ruce, ale když už jsme rukavice 🧤 měli sundané déle, bylo to znát. Pro pejska jsme měli obleček, který ho po celou dobu hřál i když s ním furt dováděl ve sněhu 🐾❄. Celou dobu si taky nesl svůj oblíbení fialový kroužek – puller. V batohu nám po celou dobu zahřívala termoska čaj, který vydržel teplý po celou dobu až zpátky do auta.

Jak se nám na Šumavě líbilo?

Výlet jsme si moc užili a moc se nám na Šumavě líbilo. Šumava prostě nikdy nezklame 💕, vždy se sem budeme vždy rádi vracet! Tak zase příště 🤗. Dorazili jsme k autu a vyrazili směr domov. Příště se zase podíváme někam jinam a já už se teď těším 🤗.

Vyrazili jste někam vy na zimní výlet, na hory, na běžky/lyže nebo jen tak na procházku za sněhem?


Informace, které by se mohly hodit:

  • Mapka naší trasy
  • Parkoviště NP Šumava – Zaparkuj a jdi dál je zdarma
  • Na Hadím vrchu se nachází keška 🤗

22 Komentáře

  • WantbefitM 25 ledna, 2021 at 19:36

    No mráz jste měli slušný. Ale ta příroda za to určitě stála, vypadá to tam moc krásně! 🙂

    WantBeFitM

    • Jájuška 26 ledna, 2021 at 16:29

      To měli 😅, ale jak píšeš, příroda stála za to! Těším se, až zase někam vyrazíme 🤗😍.

  • Terka 27 ledna, 2021 at 4:43

    Tak to je úžasný výhled a i když jste se ztratili, mapy většinou zachrání, ještě, že je máme! 😀 Já ti tu Šumavu moc závidím, je to můj sen se tam podívat a letos v létě si ho možná splním, tak se moc těším! 🙂

    • Jájuška 27 ledna, 2021 at 17:33

      Přesně tak, mapy 🗺 to vždy jistí 🤗. Šumava byla též mým dlouholetým snem až se mi to nakonec splnilo 🌟 a Tobě se splní taky 🤗, přeju, ať to vyjde!

  • Michaela Cheetah 27 ledna, 2021 at 19:27

    To je nádherné! Na Šumavě je krásně. ❄️ Opravdu pohádka. Takový výlet by se mi také moc líbil… A psík je roztomilý v oblečku 😊😍

    • Jájuška 30 ledna, 2021 at 10:12

      Děkuji 😊, ano to je, Šumava je nádherná ve všech ročních obdobích 😍. Pokud můžeš, určitě vyraž, je to báječný relax a člověk i na chvíli vypne 😊. Děkujeme 🤗, minulý rok jsme obleček téměř nevyužili, ale letos ho využíváme maximálně 🐾🐾.

  • JANI💕 28 ledna, 2021 at 6:45

    Ahoj, já taky zimu miluju. Vypadá to tam nádherně.

    • Jájuška 30 ledna, 2021 at 10:13

      Ahoj 🤗, to je dobře, zima je krásná ❄, ale jen když je sníh ☃, jinak se mi moc nelíbí 😅🙈. Bylo tam krásně 😊.

  • Jana 28 ledna, 2021 at 13:49

    To je moc krásné. Já miluji procházky přírodou. Sice teď v zimě to moc nemusím. Fotky jsou taky moc krásné. Příroda je úžasná. 🙂

    • Jájuška 30 ledna, 2021 at 10:15

      Mockrát děkuji 😍🤗. To jsme dvě, když je venku sníh tak mě to úplně ven láká, ale když je tam bahno, mokro a je tam tak, jak tam je, tak mě to taky ven moc neláká 😅🙈.

  • Natt 30 ledna, 2021 at 12:26

    No tak to je boží. Hned bych se tam taky jela projít 🙂

    • Jájuška 30 ledna, 2021 at 15:59

      Děkuji 🤗, pokud máš možnost, tak určitě někam za sněhem vyraž ! ❄☃

  • Whatafancyworld 4 února, 2021 at 18:02

    Musím sa priznať, že nie som veľký milovník zimy, ale takáto zasnežená krajina má svoje kúzlo 🙂
    What A Fancy World

    • Jájuška 5 února, 2021 at 18:20

      Je to nádhera 😍 a ještě kouzelnější je to na živo! 🙈☃❄

  • Michaela 5 února, 2021 at 19:39

    Jooo, Šumava je nádherná!! Naštěstí ji nemám moc daleko..
    Krásné fotky, fakt moc! 🙂

    • Jájuška 7 února, 2021 at 9:36

      To je, hrozně jsem si jí zamilovala 😍😊. Bydlet kousek od ní, tak jsem tam snad každý den 😅🙈. Děkuji 🙂.

  • Beyond Ela 9 února, 2021 at 10:34

    Šumavě to pod tou sněhovou pokrývkou neskutečně sluší 🙂
    Na Šumavu jezdím nejradši sice na podzim, kdy je vše krásně zbarvené, ale jak vidím ty fotky, v zimě je to tam taky krásné 🙂

    • Jájuška 10 února, 2021 at 13:10

      Ano, to máš pravdu 🙂. Já se na Šumavu podívám ráda kdykoliv, ať je zima nebo jaro, vždy má své kouzlo 🥰.

  • Kate 12 února, 2021 at 12:26

    Skvělý výlet, ale pro nás s naší výbavou by to moc nebylo. Právě jsme byli na Pustevnách a to se dalo, jak tam chodí lidi, tak je to vyšlapané a hodně i od běžkařů uježděné, je to sice i tak trochu nevýhoda, ale nepotřebujeme boty přímo do sněhu… 🙂 Já mám obyčejné kozačky, akorát ve stylu sněhulí, ségra trekové zimní a kámoška to samé a tam by jim napadl sníh 😀

    http://somethingbykatep.blogspot.com/

    • Jájuška 12 února, 2021 at 17:13

      Ani my nebyli nějak extra vybaveni 😅. Na Pustevnách je krásně, jen bydlíme bohužel úplně na druhé straně, takže to máme pěkně z ruky, ale jednou se tam určitě chci podívat!

  • Barborah 12 března, 2021 at 18:34

    To vypadá nádherně, sníh mi tady v UK už po tolika letech docela chybí a zasněžená krajina je tak pohádková, miluji ji třeba v okolí Božího daru. Kéž by nám tu aspoň trochu více sněžilo 🙁

    • Jájuška 12 března, 2021 at 21:35

      Děkuji, sníh v Praze a na těch památkách má fakt své kouzlo 🤍. To věřím.. 😔 je to škoda, že tam moc nesněží, i když když napadne sníh tady u nás a udrží se to nějakou dobu, je to taky takový menší zázrak 😅.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    O mně

    O mně

    Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

    ⬇ Sledujte mě ⬇

    Nový článek ✨

    Nejnovější příspěvky

    Archív příspěvků

    Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

    ×