Ze série výletů #4 | Kdy zpracovávám fotky a s kým výletím

30 dubna, 2021

Poslední den tohoto měsíce a já už píšu #4 článek této série 🤗. Dnes se chci rozepsat o tom kdy fotky zpracovávám a kdo mě doprovází na výletech (to už ale asi stejně víte 🙈).

Fotky, fotky, fotky – vždy jich je tolik, že nikdy nevím odkud začít. Protože fotím jak na foťák tak i na telefon a ve finále je těch fotek vždy hodně! Lokality, přírodu, památky atd. vždy cvakám na foťák a takové ty památeční (selfíčka) do alba na telefon s pomocí selfie-tyčky (s tou se to přeci jen fotí lépe).

Rychlo-třízení při cestě

Fotky v telefonu často protřídím už při zpáteční cestě v autě – nepovedené a rozmazané ihned vymažu, některé při té příležitosti hodím na storíčko na Instagramu a se zbytkem pak počkám až domů. Fotky z foťáku (když to stihnu) taky v rychlosti projedu a ty hodně špatné rovnou smažu..

Fotky naházím do PC

Po příjezdu domů z výletu se nevrhám hned do úprav. Říká se, že fotky by se v zařízeních měli nechat nějaký čas „odležet“ a my by jsme tak měli vstřebat všechny ty zážitky. Takže fotky ještě někdy ten den jen naházím do PC (z foťáku a telefonu) a zbytek si nechávám na příště 😊, protože jsou dny, kdy přijedeme a jsme KO 😅.

Někdy se i stane, že druhý den jedeme na další výlet 😍, takže ani třeba ten druhý den není čas na úpravu, ale mě to nevadí. Nijak zvlášť na to nepospíchám, fotky se snažím zpracovávat alespoň do týdne, abych je měla hotové (protože, když jich je pak hodně, tak pak nevím s kterými začít dříve). Ale nikdy si k nim nesedám z donucení nebo že musím, to ne! Musí být nálada a chuť 😉, protože pak ten výsledek vypadá úplně jinak a stojí to za to!

Kdo mě na výletech doprovází?

Tak tohle už určitě víte, protože jsem se už v nějakém článku zmínila 😉. Nejčastěji to je můj přítel a pejsek. Ale když výletuji např. po Praze tak většinou sama. To mi ale vůbec nevadí, vím že na vyfocení dané fotky mám tolik času, kolik jen potřebuji, nikdo mě nijak neomezuje, nestresuje 😅, zkrátka mám na to svůj klid a mohu se i více soustředit 😊.


A jak jste na tom s focením vy, fotíte na mobil nebo foťák? 🙂 Vrháte se do úprav a sdílení fotek na sociální sítě ihned/co nejdříve nebo necháváte fotky taky nějakou chvíli „odležet? Kdo je váš výletící parťák nebo cestujete samy? 🙈


20 Komentáře

  • Jana 2 května, 2021 at 6:15

    Mám to dost podobně, jen fotky nedávám do počítače. Jsem nějak líná, ale měla bych to udělat, ať si udělám pořádek ve fotkách a v mobilu především 🙂 Jinak výletuji nejčastěji s přítelem… nebo s přítelem a našimi společnými přáteli. Miluji cestování a už se těším, jak někam vyjedeme. Měla jsem v plánu dneska, ale bohužel u nás už od včerejšího dne prší :/

    • Jájuška 2 května, 2021 at 6:38

      Já byla líná taky 😅🙈, ale určitě je lepší to dát do počítače nebo zálohovat na HHD průběžně než pak třeba celý rok a vše to udělat najednou 🙂, já která si to ještě třídím různě do složek – tak to pak zabere nějaký určitý čas, takže už jsem se naučila to tam házet po kouskách, výletech, atd. Vždy se pak ráda dívám, jak hezky to mám vše seřazené a uložené ve složkách – pro pěkný přehled kde, kdy, co s kým 😄. My zatím taky nikam nevyrazili 😕, jen včera jsme podnikli drobnou procházku po Praze a jak píšeš, počasí nepřeje ani u nás, od včerejška jen prší a prší a vypadá to, že bude pršet celý den 😣.

  • Karamelka 2 května, 2021 at 15:09

    také fotím na foťák a některé na mobil, ale musím se přiznat, že fotky nemažu 😀 ale projdu si je, vytvořím si složku a do ní si dám ty nejlepší, které pak ukazujeme příbuzným 🙂 ale všechny si nechám, nedokáži se jich zbavit 😀 většinou fotky procházím večer ten den anebo druhý den 🙂

    nejčastěji výletuji s kamarádkami 🙂

    • Jájuška 4 května, 2021 at 17:53

      Tak paráda! No, tak to jich tedy musíš mít slušnou zásobu 🙈. To je asi vždy ten nejtěžší úkol, vybrat z toho ty TOP 😄.

  • Terka 3 května, 2021 at 13:43

    Nikdy jsem neslyšela o tom, že by se mělo počkat s třízením fotek, ale je to pěkně myšleno :). Já většinou fotky probírám doma hned, když je přetáhnu z foťáku do pc a tak si je vkládám do telefonu, abych si je přes něj zálohovala na google disk (telefon mi to totiž dělá automaticky narozdíl od pc :D), co se týče fotek z telefonu, mám to jak ty, jen na selfíčka nebo když se zapomene foťák :D.

    • Jájuška 4 května, 2021 at 17:55

      No já to zaslechla/četla někde mezi fotografy, samozřejmě si každý dělá svůj systém 🙂. S tou zálohou je to super, že to telefon dělá za tebe a ty se už o to nemusíš nijak starat 🙂.

  • WantbefitM 5 května, 2021 at 6:38

    Já fotím nejradši na bezzrcadlovku, protože můj telefon moc kvalitní foťák nemá. Ale pár fotek chvaknu i na tel, právě abych něco hodila do stories 😀 Pokud budu chtít fotky někam dávat, většinou je upravuji až když jdu dělat nějaký příspěvek nebo článek 🙂 Já nejčastěji jezdím s přítelem nebo sama. Někdy ale někam zajedeme i s mamkou nebo taťkou 🙂

    WantBeFitM

    • Jájuška 14 května, 2021 at 16:19

      To je super, přeci jen ty foťáky dělají lepší fotky 🙈

  • Barborah 5 května, 2021 at 12:29

    Já fotím na zrcadlovku a také na iPhone, který teda také fotí i natáčí naprosto nádherně. Obvykle chvilku trvá, než mám dost času fotky přetáhnout a protřídit, ale snažím se to dělat, co nejdříve, abych toho pak neměla moc, ale ne vždy se zadaří. Také se snažím pravidelně zálohovat a to na několik harddisků, upravuji když je nálada, když není, tak mi pak není ani nic dost dobré 😀
    Jinak na výlety jezdíme s přítelem, anebo když jsem doma v Česku, tak s rodiči. Už se nemohu dočkat až zas za nimi budu moct!

    • Jájuška 14 května, 2021 at 16:21

      Tak super, hlavně že jsi spokojená 🙂, taky to tak mám, ale teď jsem si řekla, že to chci třídit alespoň po měsíci, protože jak je toho furt víc a víc.. tak pak to dopadne tak, že je konec roku a fotek plno 😅. Držím palce, ať se sem zase co nejdříve podíváš 🙂.

  • Kate 7 května, 2021 at 7:28

    To jsi dobrá, že třídíš už po cestě zpět. Já jezdím s kámoškami, přítel je v nedohlednu, s tím jak moc je u nás volných chlapů :D. Nejhorší je, že když jedeme na výlet a fotím já na foťák, mobil, kamarádka na mobil a někdy se přidá i někdo další, tak mám ve fotkách pěkný guláš.

    http://somethingbykatep.blogspot.com/

    • Jájuška 14 května, 2021 at 16:22

      Ale opravdu jen někdy, když to vyjde 🤗. Jooo to znám.. 😄, pak od všech ty fotky posbírat, protřídit je někdy ještě na dýl..😅🙈

  • Katie S. 7 května, 2021 at 23:58

    Fotky si poslední dobou pravidelně třídím a i postupně upravuji, už i díky tomu, že chci pořádně více začít s Instagramem. Což mi připomíná, že mi zbývá jedna složka, kterou jsem chtěla dnes – už tedy včera jelikož je hodně brzo ráno, protřídit. No, tak jdu asi na to. Alespoň, že mě u nich nečeká úprava, jelikož jsou od fotografky. No, trápení s tím jak to na Insta poskládat mě nemine. 🙂 😀 Můj velký problém je, že jsem děsný perfekcionista – až moc, někdy se i kamarádek ptám, jestli takto nebo takto a ony nevidí prostě žádný rozdíl. No jo, toto bych se měla trochu odnaučit. Jelikož i pro mě je to pak spíše trápení než zábava a něco co chci, což jinak je, jinak bych to nedělala. :/ 😀
    No a na výlety chodím někdy sama, někdy s kamarádkami někdy s rodinou. Momentálně jsem nezadaná. A zvířátko nemám. Ale tak nevadí. 🙂
    Zrovinka se stěhuji na místo, kde je spousty krásného okolí, tak se těším na ty výlety a zaznamenávání vzpomínek a random fajn fotky. 🙂

    • Jájuška 14 května, 2021 at 16:32

      Super postup, chválím 🤗, alespoň pak toho nemáš najednou tolik, ale děláš to po kouskách. Občas si taky někdy „plánuju“ rozvrhnu jak nasdílím fotky do feedu, ale moc na tom netrvám 😊, ale je pravda, že někdy bych tam naházela všechny fotky třeba z výletu, protože dost často nevím, nemůžu se rozhodnout, které tam dát a které ne.. 😅. Tak to se budu těšit na nějaký článek (pokud tedy bude) s fotkami z krásného okolí 🤗.

  • Gabux 11 května, 2021 at 11:50

    Taky jsem se už naučila fotky co nejdříve roztřídit. Když to totiž neudělám hned, tak to neudělám nikdy. Smutná realita 😀

    • Jájuška 14 května, 2021 at 16:33

      Je to super věc, pak toho není najednou tolik! 😊🤗 Přesně tak!!

  • Eli 16 května, 2021 at 13:37

    Nejčastěji asi fotím na mobil, ale mám foťák, se kterým bych se chtěla trošku víc naučit 😀 Když už ho jednou za uherský rok použiju, jsem s výsledkem strašně spokojená!
    Nejčastěji výletím s partou svých kamarádek ze třídy. Už jsme toho procestovaly fakt dost, za pár týdnů nás čeká maturita, a hned týden po ní už frčíme!

    • Jájuška 19 května, 2021 at 16:52

      To je super. Věřím že, když pak budeš fotit častěji a častěji tak se do toho dostaneš 😊. Držím palce při maturitě a přeji hodně štěstí 🍀🍀🍀.

  • Adyna 17 května, 2021 at 13:54

    Mám to podobně! Můj mobil docela dobře fotí, ale teď mám i takovou základní zrcadlovku, tak se učím fotit s ní. Těším se na nějaký výlet, kdy to pořádně vyzkouším:)

    • Jájuška 19 května, 2021 at 16:53

      Tak paráda 😊. Věřím, že se do toho, co nejdříve dostaneš a pak už budeš fotit o sto šest 😉📸.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    O mně

    O mně

    Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

    ⬇ Sledujte mě ⬇

    Nový článek ✨

    Nejnovější příspěvky

    Archív příspěvků

    Letní inspirace ☀️🍉🏞️

    ×