Pančavský vodopád | Krkonoše

24 srpna, 2021

Konečně nějaký výlet! Byla dlouhá doba, kdy jsme nikdy nebyli. Poslední náš výlet jako fakt výlet byl na Šumavu a to ještě když byl ještě sníh. Ale konečně se nám podařilo taky někam vyrazit. Vyrazili jsme do Krkonoš, které jsou vlastně úplně na opačné straně než jsme my a naše poslední navštívené místo – Šumava.

Vyrážíme

Do Krkonoš jsme vyrazili o víkendu, kdy zrovna v Praze panovaly tropy. Vyrazili jsme kolem 10 hodiny dopoledne a cestu jsme měli cca na 2 hodiny. Dojeli jsme na nejbližší parkoviště Horní Mísečky, tam zaparkovali a vyrazili.

Pejska jsme tentokrát nebrali, protože jsem nevěděla, zda nebude horko i tam (jak je černý, tak to do něj slušně pere..), nevěděla jsem jakým půjdeme terénem a hlavně na jak dlouho časově nás to vyjde (už není taky nejmladší a musím ho trošku šetřit 🙂).

Z auta jsme si vzali potřebné věci a vyrazili. Chvíli jsem přemýšlela, jestli si nemám vzít i mikinu, jestli nahoře nebude chladno, ale když jsem viděla to stoupání, tak jsem si řekla, že mikina nebude potřeba 😅.

Vyrazili jsme nahoru směr Medvědín, kde je takový ten hodně známý nápis a všichni se vždycky u něj fotí. Nahoru to teda bylo pěkné stoupání! To jsme šlapali skoro hodinu, když jsme dorazili nahoru tak jsme se pokochali nápisem a zamířili rovnou do restaurace Medvědín, protože kopec nás fakt vysílil a my byli hladoví 😄. Naštěstí v restauraci bylo dost místa i přes to, že tam celkově nahoře bylo hodně lidí.

Čas na oběd

Přišili jsme dovnitř a podívali se na menu. Nebyla to ta klasická restaurace, ale spíš takové rychlejší občerstvení/bistro. Moc se nám líbil způsob objednání, viděla a zažila jsem to takto v restauraci poprvé. Přišli jsme k automatu, tam si pomocí dotykového displeje navolili jídlo + pití, zaplatili a vzali si kámen s číslem. Kámen jsme umístili na stůl, ke kterému jsme si sedli a pak už jsme jen čekali, až nám donesou jídlo a pití. Seděli jsme hned u kuchyně, takže to k nám číšník neměl daleko.

Čas vyrazit objevovat krásu Krkonoš

Posilnili jsme se, dostatečně se osvěžili a pokračovali dál v cestě. Cca za půl hodinky jsme došli na první vyhlídku – Šmídova vyhlídka, odkud byl krásný panoramatický výhled na různé kopce Krkonoš.

Pak jsme něco málo přes hodinu šlapali k Vrbatově boudě a cestou jsme se kochali nádhernými výhledy krajiny a stoupali výš a výš. Od Vrbatovy boudy jsme si ještě přes cestou k Pančavskému vodopádu udělali malou odbočku k Harrachovým kamenům. Odtud byl taky moc pěkný výhled, hlavně jak to bylo všechno krásně zelené 💚 a prostě ta příroda okolo, to byla nádhera!

Když jsme se zakoukali víc, viděli jsme ještě i stará bunkry. Vrátili jsme se na na rozcestí k V. boudě a odtud už jsme vyrazili směr Pančavský vodopád.

Cesta k němu byla z kopečka, takže se nám šlo moc hezky. Za půl hoďky jsme byli u něj. Bála jsem se aby vůbec tekl. Vždy když jsme byli na nějakých vodopádech, tak nebylo pomalu ani poznat, že se jedná o vodopád. Pančavský tekl, i když jsem si myslela, že tam té vody bude víc.

Když jsme tam přišli, tak tam bylo ale ještě dost lidí.. A tak jsme šli dál, došli jsme na Ambrožovu vyhlídku, odkud měl být hezký výhled na vodopád, vidět byl, ale nic moc, víc jsme si ho prohlédli přímo u něj, kde bylo takové vyznačené místečko.

Pokračovali jsme dál v s cestě, až jsme došli k Labské boudě. Tam jsme se zastavili, ale jen pro turistické známky a magnetku. Když jsme viděli ty ceny, pěkně se nám protočili panenky 😅, byli jsme rádi, že jsme se najedli na Medvědíně.

Cesta na druhý vodopád

Když jsme koupili suvenýry, vyrazili jsme se podívat ještě k Labskému vodopádu. Tam už bylo minimum lidí, protože všichni míří jen na ten Pančavský, sem už málo kdo zavítá, ale ten je taky pěkný. Tam jsme si udělali i pár fotek na památku. A tady i taky naše cesta skončila, pak už nás čekala jen 2hodinová cesta zpátky k autu.

Šli jsme stejnou cestou, kterou jsme přišli, pro jistotu jsme měli i navigaci v telefonu, ale skoro jsme ji nepotřebovali, cestu zpátky jsme trefili více méně samy. Když už jsme šli zpátky, bylo znát, že turisti už odjeli a byli zde jen místní nebo ti, co byli zde ubytovaní.

Cestou zpátky jsme si tak mohli hezky vychutnat pohled na Pančavský vodopád bez lidí a já si ho mohla i hezky vyfotit. Až na jeden větší kopec jsme pak šli už jen z kopce, takže nám to hezky utíkalo. Cestou zpátky jsme se také zastavili u jednoho bunkru, kde jsme nahlédli i dovnitř.

Když jsme dorazili k autu většina aut už byla fuč, ale i tak jsme tam nebyli poslední. Pak už nás čekala jen cesta domů. V Krkonoších jsme si to krásně užili, počasí bylo příjemné, nějak okolo 24° takže nám bylo i líp, než tady v Praze, kde panovaly tropy.


Navštívili jste Pančavský vodopád nebo jakýkoliv jiný? 😊


Informace, které by se mohly hodit:

  • Mapka naší trasy
  • Parkovné na parkoviště Horní Mísečky stálo 100,-
  • Je zde několik tras/okruhů, můžete si tak vybrat ten nejvhodnější nebo např. jakkoliv přizpůsobit
  • Nezapomeňte na vhodnou obuv 🙂
  • Další užitečné informace na kudyznudy.cz

12 Komentáře

  • Adyna 24 srpna, 2021 at 12:40

    Tak na tomto vodopádu jsem myslím nebyla, ale nevím.. s rodičema jsem navštívila spoustu míst 😀 Krásné fotky!

    • Jájuška 26 srpna, 2021 at 18:12

      Děkuji, je tam hezky 🤗.

  • Tereza 26 srpna, 2021 at 4:01

    Jé, do Krkonoš se chci taky jednou podívat :). Ten systém restaurace je super, člověk nemusí čekat fronty :). Moc krásné výhledy, musel to být úžasný výlet :).

    • Jájuška 26 srpna, 2021 at 18:12

      Určitě vyraž, je tam nádherně 😍💚. Nám se tam moc líbilo 🙂.

  • Andrea 26 srpna, 2021 at 16:41

    To je nádhera. Ja som v česku bola len v Prahe a Kolešoviciach na chmeľovej brigáde 😀 ale bolo tam veľmi pekne 🙂

    my blog DISCOVERINGGLAM

    • Jájuška 26 srpna, 2021 at 18:13

      Děkuji 🤗. Tak třeba se někdy podíváš i sem 😊.

  • Petra 27 srpna, 2021 at 18:11

    Miluji českou přírodu! Jedna nádhera za druhou! 🙂

    • Jájuška 28 srpna, 2021 at 15:12

      Máme tu tolik nádherných míst 😊🌲.

  • Petra 28 srpna, 2021 at 11:32

    To je jedna veľká nádhera! Hneď by som išla na nejaký výlet do prírody 🙂

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame ♥

    • Jájuška 28 srpna, 2021 at 15:13

      To máš pravdu, jen radost pohledět 🤗🌲.

  • WantbefitM 1 září, 2021 at 12:46

    2 roky zpátky jsme na podzim byli na Rešovských vodopádech. Hrozně ráda na to vzpomínám, bylo tam hrozně krásně a skvěle to dokreslilo podzimní náladu 🙂

    WantBeFitM

    • Jájuška 2 září, 2021 at 18:17

      Tak tam bych se taky jednou chtěla podívat 😍🙂.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    O mně

    O mně

    Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

    ⬇ Sledujte mě ⬇

    Nový článek ✨

    Nejnovější příspěvky

    Archív příspěvků

    Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

    ×