Vánoční dům a Muzeum medvídků | Karlovy Vary

24 prosince, 2018

Cestou z trhů, na kterých jsme byli v Drážďanech jsme zadali adresu Vánočního domu do navigace a vyrazili ještě tam. Když jsme jeli do Drážďan jeli jsme z Prahy směrem na Ústní nad Labem. Tentokrát jsme nejeli stejným směrem na Ústí, ale rovnou na Karlovy Vary. Cestou jsme se ocitli v zasněžené pohádce. U hranic bylo tak nádherně bílo, stromy byly krásně pokryté sněhem a vše vypadalo tak kouzelně jako v pohádce.

Příjezd na místo

Když jsme dorazili na místo zaparkovali jsme, přímo před domem, parkování bylo zdarma. Před domem je malé parkoviště, ale za domem byl ukazatel na další, kde byla další parkovací místa.

Vstup do Vánočního domu

Do domu jsme zaplatili vstupné 120,- (v domě se bohužel nedá platit kartou, proto mějte hotovost s sebou, poblíž jsme totiž nikde žádný bankomat neviděli). Po zaplacení vstupného jsme vstoupili na nádvoří, které nás už okouzlilo tím, jak bylo nádherně nazdobené.

Na nádvoří bylo malé rozcestí a bylo jen na nás, kam vyrazíme jako první. Vyrazili jsme tedy do Muzea medvídků. Sešli jsme točité schody a ocitli jsme se v místnosti, kde bylo tolik medvídků, že bych je ani nedokázala spočítat. Popravdě v životě jsem viděla tolik medvídků na jednom místě.

Místnosti byly celkem 3 a v každé bylo několik medvídků + ještě na chodbě, kde jich bylo také hodně.

Jako druhým navštíveným místem, jsme opět sešli dolů po schodech a tam byly vystavené retro ozdoby a také tradiční formičky na pracny a jiné pomůcky do kuchyně.

Ve třetí části, byla i prodejna a tam si člověk mohl koupit vše, co bylo vystavené a určené k prodeji. Bohužel ani tam nebylo možné platit kartou (což mě fakt hodně mrzelo). Vše bylo tak krásně nazdobeno a hlavně slazeno podle barev.

Prodejní část byla tak nádherně nazdobena

Prodejní část byla opravdu velká, prostorná a dokonce i dvoupatrová. Ani ozdoby se známými postavami z Disney nechyběly a byly možné k zakoupení.

Ve čtvrté části v dolním patře byla kavárna, kde se bylo možné občerstvit, dát si něco sladkého a nápoj, horký nebo studený.

Suvenýry a modelová železnice

V horní části pak byla menší prodejna, kde bylo možné zakoupit suvenýry s motivem Vánočního domu a také model železnice, který byl plně funkční a jezdila tam mašinka.

Ideální výlet pro načerpání vánoční atmosféry

Vánoční dům je opravdu nádherný a velký. Doporučuji ho všem navštívit, hlavně teď v období Vánoc, příjemně to naladí do vánoční pohody a jistě tento výlet ocení i děti.


Informace, které by se mohly hodit :


Žádné komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

O mně

O mně

Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

⬇ Sledujte mě ⬇

Nový článek ✨

Nejnovější příspěvky

Archív příspěvků

Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

×