Skalky u Moravan, Mlynářův kámen a Doerellova vyhlídka

13 října, 2021

Poslední týden v srpnu jsme s přítelem měli společnou dovolenou, bohužel počasí nám moc nepřálo a tak jsme většinu času strávili doma. Jeden den se udělalo hezky, tak jsme toho využili a vyrazili po dlouhé době na výlet 🤗. Nic moc jsem neměla naplánovaného, takže jsem musela něco rychle vymyslet a hledala jsem v uložených místech na Instagramu. Nechtěli jsme nic náročného, tak jsem seskládala trasu o 3 vyhlídkách.

1. zastávka – Skalky u Moravan

Jako první jsme zamířili na vyhlídku Skalky u Moravan. Cestou, kterou jsme jeli, nám už byla povědomá, protože jsme tímto směrem už jeli několikrát 😊. Na místo jsme dorazili cca za 1,5 h. „Parkoviště“ bylo dobře označeno, takže jsme ze silnice jen odbočili na louku, kde jsme zaparkovali.

Byl tam hned rozcestník kudy jít k vyhlídce, tak jsme věděli, že jsme na správném místě. Žádné auto tam nestálo, takže jsme usoudili, že tam nejspíš nikdo nebude a taky že nebyl. Za pár minut jsme dorazili na vyhlídku, ze které byl nádherný výhled do údolí řeky Labe 😍!

Byli jsme tam úplně samy, takže jsme si mohli výhled hezky užít. Byla tam i lavička 🤗, já ji teda využila tak, že jsem si na ní položila foťák a společně jsme tak cvakli pár fotek pomocí samospouště 😄📸.

Jak jsme byli vysoko, tak jsme cítili, jak sluníčko pěkně praží, ale bylo krásně 🌞! Na výlet s námi vyrazil i Dastík 🐾. Mezitím, co jsem fotila, Dastík ležel ve stínu a odpočíval, k dispozici měl i vodičku, kterou jsem mu nalila do skládací mističky, kterou vždy bereme na výlety. Potom jsme se přemístili zpátky k autu a vyrazili na druhou vyhlídku 🚗🌲.

2. zastávka – Mlynářův kámen

Všechny vyhlídky se nacházeli relativně blízko sebe, takže jsme na každou z nich vždy jen popojeli. Cesta na vyhlídku Mlynářův kámen byla o něco náročnější, projeli jsme vesničkami a zaparkovali na kraji lesa. Zbytek už jsme museli dojít po svých a tak jsme vyrazili.

Nejprve to začalo malým kopečkem, pak rovinkou a pak už jsme stoupali.. 😄, pak šli nějakou část po rovince a pak jsme museli ještě trošku sejít dolů k vyhlídce. Když jsme tam přišli byli tam lidé, přesně u toho kříže, takže jsme čekali před lávkou. Byli tam docela dlouho, takže jsme přemýšleli jestli počkáme nebo ne, ale nakonec jsme počkali a pak si výhled užili taky 😊.

3. zastávka – Doerellova vyhlídka

Pak se nabízela možnost dojít na poslední vyhlídku pěšky nebo se vrátit zpátky k autu a zase trochu popojet. Zvolili jsme druhou možnost a tak jsme popojeli. Chvílemi jsme si říkali, kam nás to až vede a tak jsme jeli a jeli co to jen šlo 🙈. Zaparkovali jsme v lese a už odtud byla hezky značená cesta na vyhlídku. Výšlap na poslední vyhlídku byl snad nejnáročnější!

Říkali jsme si, to bude kousíček. Ha ha  ha! Po cestě jsem litovala, že jsem nám nevzala pití 😅, zas takový kousek to nebyl. Začalo to pomalu, zlehounka a pak se to stupňovalo dál a dál 😄, když jsem viděla jaký strmý kopec musíme vyšlápnout.. no ale dali jsme to! Pak byla chvíli rovinka a pak ještě jeden kopec – nahoře byly dvě břízy 🌲, k nim jsme se museli dostat a pak byla rovinka až na vyhlídku.., ale mákli jsme si teda pěkně!

Byla to nějaká zkratka – trasa byla sice o něco kratší, než kdyby jsme šli normálně, ale zase o to náročnější 😄, ale jsme dobrý, dali jsme to i s Dastíkem 😊🐾!

Když jsme dorazili na vyhlídku byli tam lidé, tak jsme chvilku počkali. Na vyhlídce byla lavička, takže jsme si tam odpočinuli a zároveň se pokochali výhledem. Odtud už byl výhled takový slabší, ale taky pěkný.

Byl to nenáročný výlet, který jsme si všichni užili 🤗. Počasí nám krásně vyšlo a já zase nafotila plno fotek do sbírky 😄📸.


Co vy a vyhlídky? Kocháte se rádi výhledy do dáli? 🤗


Informace, které by se mohly hodit:

  • Mapka vyhlídek, které jsme navštívili

12 Komentáře

  • Terka 15 října, 2021 at 4:22

    Nejlepší je, když ta navigace vede a říká, že to je nějaká normální cesta a přitom už jsme v poli či lese :D. A pak takové ty failíky, když si myslíš, že to bude kousíček a je to trošku dál, ty jsou taky super :D.

    Každopádně vyhlídky vypadají parádně, moc pěkné výhledy, fotky a hlavně, že jste si to užili a počasí vám aspoň tento výlet dopřálo :).

    • Jájuška 20 října, 2021 at 16:36

      Joooo to moc dobře známe 😅. Nám se tam taky moc líbilo 🥰 a děkuji.

  • Barborah 15 října, 2021 at 16:28

    Tak to jsi vymyslela moc krásně! Super výlet na krásná místa a moc hezké fotky!

    • Jájuška 20 října, 2021 at 16:36

      Děkuju ❤, bylo to na rychlo, ale nakonec se to povedlo 😇.

  • Petra 16 října, 2021 at 20:11

    Krásná místa a skvělí výlety! Já poslední dobou jen sedím u počítače nad prací, takže závidím Vám všem, co si umíte udělat čas na nějaký výlet. U mě je to aktuálně ještě na nějaký pátek asi zaseknuté, trochu doufám, že jeden den v novém týdnu klovnu na nějaký menší pauza čas!

    • Jájuška 20 října, 2021 at 16:38

      Děkuji, také jsme byli nadšení 🥰. Držím palce, aby jsi vše zvládla a brzy také někam vyrazila užít si barvičky podzimu 🤗🍂🍁.

  • Michaela 17 října, 2021 at 14:32

    Supeeer. Taky mám ráda, když se navštíví víc míst.. a ne aby se na jedno místo jelo tři hodiny tam a tři zpět kvůli jednomu místu. 😀
    Nejvíc se mi líbí Skalky u Moravan.. Ale ani na jedné z těchto vyhlídek jsem nebyla. 🙂

    • Jájuška 20 října, 2021 at 16:39

      Přesně, je to takhle nejlepší! 😊 Je tam opravdu krásně 💚.

  • WantbefitM 21 října, 2021 at 15:46

    Prej nenáročný výlet! Však jsem si teď přečetla, jak jste stoupali jeden škrpál za druhým 😀 Vyhlídky miluju! Nejvíce se mi líbí hned ta první 🙂

    WantBeFitM

    • Jájuška 21 října, 2021 at 16:05

      Hihi 😄🙈. Ano, na té první byl opravdu krásný výhled 🥰.

  • Lu Wild 10 listopadu, 2021 at 23:06

    Krásné výhledy jste si užili! Osobně bych vybrala třeba jen dvě a zkusila cestu na ně propojit, pokud by to šlo, a dojít pěšky. Popojíždění autem moc nemusím 🙂

    • Jájuška 12 listopadu, 2021 at 12:40

      To ano, moc se nám tam líbilo 🤗💚.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    O mně

    O mně

    Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

    ⬇ Sledujte mě ⬇

    Nový článek ✨

    Nejnovější příspěvky

    Archív příspěvků

    Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

    ×