Královský letohrádek v podzimním kabátku

22 listopadu, 2020
Tramvajová trať - Královský letohrádek v podzimním období

Jak už napovídá název, o jednom krásném, slunném víkendu jsem vyrazila směrem k Pražskému hradu, přesněji ke Královskému letohrádku.

Minulý rok jsem to bohužel nestihla…

Minulý rok jsem to špatně časově odhadla a nestihla sem zavítat, když to mělo tu správnou podzimní atmosféru. Letos jsem si to ale nenechala ujít a pečlivě si tohle místo hlídala, kdy už bude ta správná chvíle na to sem vyrazit!

Sluníčko a volný víkend

Ano vyrazila jsem! Byly ideální podmínky, hlavně to na místě vypadalo přesně tak, jak jsem to chtěla stihnout a zachytit 📸.

Cesta na místo

Na místo se dá přímo dojet, zastávka se jmenuje Královský letohrádek. Můžete ale vystoupit i o něco dříve a to na tramvajové zastávce Pražský hrad a pak to dojít, je to kousek 😊. Já se svezla a vystoupila na zastávce Královský letohrádek. Tu nádheru, jsem viděla už při jízdě tramvají 🧡🍁, to vám byla nádhera!

Dorazila jsem na místo!

Vystoupila jsem a první, co jsem uviděla byly ty davy😅! Všichni fotili 📸, protože chtěli mít tu nejhezčí fotku z tohoto místa. A já začala fotit taky, nikoliv sebe, ale to nádherné okolí🍁🧡!

Nevěděla jsem, kam koukat dřív, ale hlavně co fotit 😅! Protože se mi to minulý rok nepoštěstilo, chtěla jsem si to co nejvíc užít a mít pěkně fotky, ale hlavně vzpomínky 🤗, strávila jsem tam něco okolo hodinky a půl mého času. Prošla jsem to od zdola nahoru a ze shora dolů, zastavila se jak na jedné straně, tak i na druhé a dokonce jsem cvakla i pár tramvají…

Jen co bylo opravdu neohleduplné vůči strojvedoucím tramvaje bylo, že lidi na kolejích zůstávali tak dlouho, dokud tramvaj neměli skoro za zadkem..takže řidič vždy musel dlouze zvonit pro upozornění, že tramvaj jede!

Jen co tramvaj odjela a projela, na koleje se zpět nahrnuly davy lidí a fotili dál a já teda taky 🙈.

Kam mě nohy zavedly dál?

Protože jsem to snad měla nafocené už se všech stran, byl čas vyrazit se podívat ještě někam dál. Došla jsem se podívat ještě na Letnou, na Malostranskou k Vltavě a pak ještě na Karlův most.

Teď je Praha dá se říct celkem vylidněná a tak ta procházka vypadá i působí úplně jinak, jak je málo lidí, má to své kouzlo ✨. A kam jste vyrazili na podzimní procházku vy? 🙂


4 Komentáře

  • Veru Mazu 4 ledna, 2021 at 9:23

    To jsou krasne fotky 🙂 moc se ti povedly 🙂 na co fotis ? 🙂
    Ta Malá strana je plna nadhernych mist, je tu mam hrozne ráda ruzne parky, jako jsou Vojanovy sady, zahrady pod prazskym hradem, Vrtbovska zahrada a dalsi 🙂

    • Jájuška 4 ledna, 2021 at 18:00

      Mockrát děkuji ❤. Nejčastěji fotím na zrcadlovku CANON EOS 600D 😊, už je to starší model, ale jsem s ní furt spokojená. Ano to je, je tam plno nádherných zákoutí, odkud lze Praha pozorovat a je na ní krásný výhled 😊. Ve Vojanových sadech vždy krásně kvetou magnólie 😍, Zahrady pod Pražským hradem jsem zatím nenavštívila, ale plánuji se tam letos podívat 😊. Vrtbovskou zahradu mohu jedině doporučit, tam je nádherně ❤, pokud to situace dovolí, ráda bych ji navštívila zas teď na jaře 🌸🌷🌼.

  • Verča 12 března, 2021 at 10:02

    Nádherné fotky! Hradčany jsou jedna z mých nejoblíbenějších částí Prahy a takhle krásně zbarvené vypadají opravdu úžasně! 😍 Jinak opravdu nádherné jsou Jižní zahrady Pražského hradu, ty rozhodně můžu doporučit na příští procházku, stojí za to 🙂

    • Jájuška 12 března, 2021 at 17:21

      Mockrát děkuji ❤. Na podzim to tam mělo opravdu kouzlo, taky tam bylo plno lidí 🙈. Byla jsem tam i v zimě, když to bylo zasněžené, ale když byl podzim, tak se mi to líbilo více 😊. Děkuji za tip, tam jsem ještě nebyla. Hned jak to bude možné, tak vím kam vyrazit 🤗.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    O mně

    O mně

    Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

    ⬇ Sledujte mě ⬇

    Nový článek ✨

    Nejnovější příspěvky

    Archív příspěvků

    Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

    ×