🌸 Prvomájová procházka Prahou 🌸

27 května, 2022

Prvomájová procházka Prahou byla nečekaná, protože jsem měla plán úplně jiný – jít se podívat do obchodu na oblečení 😅, ale venku bylo tak krásně, že tohle nebylo nijak důležité.

Celé to vlastně vzniklo tak, že mi mamka ukázala jednu fotku a to tu, že u Pražského hradu by měla být krásně rozkvetlá sakura 🌸, no a tak jsme tam vyrazily. Naše cesta tedy započala na Pražském hradě.

📍 Královská zahrada – Letohrádek královny Anny

Vystoupily jsme na tramvajové zastávce Pražský hrad a vydaly se směrem k hradu. Ještě než jsme prošly kontrolou jsme odbočili do Královské zahrady, kde jsme byly v roce 2018-2020 na akci Předjaří v Empírovém skleníku (bohužel poslední dva roky akce nebyla 😕).

Zahrada byla krásně zelená a všude byly rozkvetlé tulipány 🌷, nešlo tam neodbočit.

Zahradou jsme se prošly až k Letohrádku královny Anny a ke zpívající fontáně. Stejnou cestou jsme se pak vrátily na začátek. Zahrada nabízí krásné pohledy a výhledy na Prahu.

📍 Pražský hrad

Po tom, co jsme vyšly ze zahrady jsme prošly kontrolou (rámem) a pokračovaly směrem k hradu. Tady se nacházelo to místo, kam jsme hlavně jely 😍. Nádherně rozkvetlá sakura zdobící Pražský hrad. Prošly jsme hradem až na druhou stranu, na nádvoří. Odtud je také krásný výhled na Prahu, je vidět široko daleko.

Pak jsme sešly dolů po Zámeckých schodech na Malostranské náměstí a šly směrem ke Karlovýmu mostu. Tam jsem si koupila svůj oblíbený trdelník 🥰 a pokračovaly jsme přes most na Křižovnické náměstí.

📍 Křižovnické náměstí

Tohle místo mám na Instagramu uložené ve sbírkách, že vždy na jaře tu jsou krásně rozkvetlé tulipány 🌷. Uložila jsem si to s tím, že jednou to určitě stihnu a při této naší procházce jsme došly i sem a tulipány? Ty tam furt nádherně kvetly!

Měla jsem radost, že jsem měla to štěstí si cvaknout tuhle fotku na památku taky!

Pak jsme se zpátky vrátily a zašly ještě do Vojanových sadů a Valdštejnské zahrady.

📍 Vojanovy sady a Valdštejnská zahrada

Do Vojanových sadů jsme rychle pospíchaly, neboť mi mapy ukazovaly, že za chvilku zavírají.. omyl -> jen zapomněli aktualizovat otvírací dobu a tak jsme si před vraty do sadů pěkně oddychly 😅.

Kousek od sadů je hned Valdštejnská zahrada a když už jsme byly tak blízko, tak jsme zaběhly ještě tam.

📍 Petřín

Nakonec jsem ještě mamku z posledních sil přemluvila, aby jsme zajely na Petřín 🙈. Naštěstí už byla v provozu lanovka, tak jsme se svezly. Při výstupu jsme si koupili pamětní minci za 50,- a šly se projít. Bohužel tam to moc rozkvetlé nebylo.. ale i tak jsme se tam prošly a pak i cestou dolů na tramvaj 🙂.


A to by bylo z naší prvomájové procházky vše. Nám se moc líbila a co vám? Máte taky rádi, když se to po té dlouhé zimě vše zazelená a vše nádherně kvete?


12 Komentáře

  • Lucy Villain 27 května, 2022 at 21:36

    Tak to jsou nádherné fotografie! Já jsem byla v Praze několikrát, ale takové krásy jsem tam nikdy nezahlídla, asi jsem nekoukala po správných místech 🙂 Moc pěkný článek!

    • Jájuška 2 června, 2022 at 15:29

      Mockrát děkuji ❤🌷.

  • Terka 28 května, 2022 at 4:09

    Nedivím se, že jsi nakonec změnila plány a stálo to za to :). Nádherná procházka a moc krásné fotky :). Člověk by neřekl, kolik krásných míst v té Praze je :).

    • Jájuška 2 června, 2022 at 15:29

      Mockrát děkuji ❤☀.

  • Ta ukecená 28 května, 2022 at 6:36

    Já letos viděla tolik krásných fotek rozkvetlých stromů s výhledem na Prahu v pozadí, že mě až mrzelo, že to neuvidím na živo. Opravdu krásné fotky. 🙂 S radostí můžu říct, že jsem na všech těch místech už alespoň jednou byla. 🙂

    • Jájuška 2 června, 2022 at 15:29

      Děkuji 🙂, tak jsi se alespoň pokochala z fotek 🙂, i když na živo je to vždy lepší, ale příště to určitě vyjde a budeš moct rozkvetlou Prahu navštívit osobně 🤗.

  • Misty. 30 května, 2022 at 14:32

    Pěkná místa. Zrovna se mi to i hodí, protože se do Prahy v týdnu chystám a přemýšlela jsem, kam bych si tak v centru udělala procházku. 🙂

    • Jájuška 2 června, 2022 at 15:27

      Viď 🙂. Fakt? Tak to je paráda na blogu v rubrikách kam vyrazit -> na procházku nebo v Praze by jsi mohla najít nějakou inspiraci, kdyby jsi chtěla mrknout 🤗.

  • Jíťa 31 května, 2022 at 7:40

    Docela překvapeně koukám, jak to v Praze umí být nádherně rozkvetlé 😮

    • Jájuška 2 června, 2022 at 15:26

      Praha je krásná, nabízí toho strašně moc a to kdykoliv v jakémkoliv ročním období 🤗🌸.

  • Jana 5 června, 2022 at 6:16

    To jsou tak nádherné fotky! Praha je neuvěřitelné krásná, jsem ráda, že je mám takřka za rohem 🙂 Za dva týdny se tam chystám s kamarádkou, tak ji chci po Praze trochu provést ♥

    • Jájuška 6 června, 2022 at 14:39

      Děkuji Jani ❤, tak si to v Praze holky hezky užijte a stihněte toho co nejvíce 🤗.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    O mně

    O mně

    Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

    ⬇ Sledujte mě ⬇

    Nový článek ✨

    Nejnovější příspěvky

    Archív příspěvků

    Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

    ×