Východ slunce na Petříně | 2020

9 května, 2020

Jak už napovídá název, podruhé jsem vyrazila na východ slunce na Petřín. Je to zatím jediné místo, kam jsem vyrazila fotit východ slunce 🧡.

Co je vždy nejhorší?

To vstávání! Celkově v týdnu vstávám brzy, ale ne až tak, jako když je potřeba vstát a vyrazit na východ. Jelikož je potřeba se na dané místo vždy nějak dopravit, je potřeba si zjistit nějaké spojení a trasu naplánovat 😊.

Naštěstí mám kousek autobusu a tak jsem si den před tím, večer zjistila v kolik mi jede a dle toho si nastavila budík. Vždy počítám s nějakou časovou rezervou, abych mohla na daném místě ještě najít vhodné místo na pozorování a focení 😉. Což se určitě vyplatí pokud vyrážíte někam takto poprvé.

Na východu jsem už byla minulý rok

Jelikož už jsem na Petříně východ slunce byla, tak už vím odkud je super výhled. Nikdy nechodím na to stejné místo, zkouším vždy hledat i nové pohledy a úhly.

Hledání správného místa

Na Petřín jsem dorazila cca 15 – 20 minut s předstihem než samotný východ slunce začal, mířila jsem tedy do Seminářské zahrady a tam hledala nějaké pěkné místo. Několikrát jsem se přesunula výš, níž, vpravo, vlevo a tak různě..

Když jsem vyrážela fotit minulý rok, na Petříně bylo hodně fotografů, tentokrát jich tam bylo o dost méně, potkala jsem jich tak cca 5, kteří už byli připraveni a čekali na daný okamžik.

Našla jsem místo!

Když už i já jsem našla „své místečko“ připravila jsem si foťák a objektivy. Přitom jsem koukala na oblohu a pozorovala ji, aby mi nic neuniklo!

Sluníčko si tentokrát dalo opravdu na čas. Při pohledu na oblohu byl velký mrak, měla jsem už obavy, zda sluníčko vůbec uvidím, díky tomu mraku 😏.

Trvalo to přibližně 15 minut než se sluníčko ukázalo, proto tentokrát nebyl vidět východ úplně od začátku. To ale vůbec nevadí, důležité je, že sluníčko vyšlo a ukázalo se nám.

Proč se vyplatí jít na Petřín brzy ráno?

Protože nikdo nikde není a vy tak můžete různě pobíhat mezi stromy nebo na další místa a fotit odkud chcete.

Z Petřína se dá krásně vyfotit Praha a také různé památky, já se například tentokrát zkusila zaměřit na Týnský chrám.

S fotkami jsem moc spokojená! Moc se mi líbilo, jak sluneční záře osvítila Týnský chrám a dodalo to tomu takový pěkný efekt.

Pak jsem k tomu zkusila zakomponovat trochu přírody. V danou chvíli pro mě byl Týnský chrám velmi fotogenický a já se tak snažila o několik fotek z různých úhlů.

Byla jsem připravena se vším všudy!

Výhodou bylo, že jsem si s sebou vzala i svůj teleobjektiv, který mám a mohla tak vyfotit památky hezky zblízka.

Teleobjektivem moc nefotím, ale když je něco hodně daleko a chci si to vyfotit zblízka, pak je tento objektiv super!

Ze Seminářské zahrady je krásný výhled na kostel Panny Marie Vítězné a svatého Antonína Paduánského, který je také moc fotogenický.

Mezi mé poslední úlovky patří Prašné bráně a kostelu sv. Mikuláše.

Kvete to i u tramvajové zastávky

Na Petříně a i v okolí panovala krásná jarní atmosféra, vše tam nádherně kvetlo a bylo nádherně barevné 🤗💚🌷.


Žádné komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

O mně

O mně

Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

⬇ Sledujte mě ⬇

Nový článek ✨

Nejnovější příspěvky

Archív příspěvků

Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

×