Ze Stromovky na Trojský zámeček

8 května, 2019

Pěšky ze Stromovky až na Trojský zámeček. Proč zrovna pěšky? Protože jsem hledala rozkvetlé magnólie. Na sociálních sítích jsem se koukala, kde by ještě mohly být a nebyly by odkvetlé. Ve Stromovce to dle fotek vypadalo nadějně a tak jsem vzala foťák a vyrazila.

Jak se do parku dostat?

Stromovka je známý a opravdu velký park. Vystoupila jsem na tramvajové zastávce Výstaviště Holešovice a vyrazila hledat 😀. Musela jsem projít parkem až dozadu. Když jsem šla ještě dál a dál, podél budovy, která se akorát rekonstruuje matně jsem viděla růžové lístky magnólií 🌸🌺.

Rozkvetlé magnólie

Neváhala jsem ani minutu a mířila jsem přímo k tomu nádhernému, rozkvetlému stromu obklopenými nádhernými květy.

Proč ty magnólie vždy všichni fotí?

Protože jsou opravdu velmi fotogenické a fotografové se při nich opravdu vyřádí, lze je fotit na různé způsoby, různými úhly a dají se u nich pořídit i pěkné portrétní fotografie.

Poslední dobou jsou velkým hitem a velkou oblibou je mít fotku právě v magnóliích, nevím proč, ale poslední dobou je to velký BOOM! Pomalu se na ně stojí i fronta, aby se s nimi/v nich mohli všichni vyfotil na památku.

Kvítky ještě byly růžové, ale některé už pomalu odkvétaly

Strom byl opravdu velký a kvítky byly na každém místě, ale už níže jsem si všimla, že jsou některé odkvetlé a co nevidět budou opadávat.

Šla jsem se projít parkem ještě dál a tajně jsem doufala, že narazím ještě na nějaký strom. Bohužel, když jsem se rozhlížela, neviděla jsem ani jeden a tak jsem pokračovala na další místo.

Směrem na Trojský zámeček

Nedaleko Stromovky je Trojský zámek, podle fotek by to tam také mělo být rozkvetlé. Ale to už jsem bohužel nestihla (tak snad příští rok), ale i tak jsem tam došla 😉.

Vyrazila jsem po trase, která byla značena, takže jsem přesně věděla kudy a kam. Cesta vedla přes řeku, kde dříve byla lávka, po které bylo možné se dostat na druhou stranu.

Bohužel lávka spadla a musela se zbourat. Nyní je na místě přívoz a jízdní řády, kdy a v kolik přívoz jezdí. Když jsem přišla na zastávku, přívoz měl jet akorát cca 10 minut. Bylo hezky a tak mi chvilkové čekání vůbec nevadilo.

Plavba přívozem

Když přívoz přijel, všichni jsme nastoupili do loďky a vypluli na druhý břeh. Bylo to opravdu kousek – tak 5 minut cca. Od přívozu už byl zámeček opravdu kousek.

Při mém příchodu to už bylo všechno zelené, ale to nevadí, i tak jsem v zahradě strávila nějaký čas. Vzala jsem si s sebou svou skleněnku. Moc často jí s sebou nenosím, jelikož se pěkně pronese, když s sebou beru ještě xxx věcí, ale jelikož jsem s sebou měla jen foťák a nic víc, vzala jsem si jí.

Přes skleněnou kuličku dokážou vzniknout opravdu nádherné snímky. Já jsem na ni narazila na jednom profilu na Instagramu a když jsem viděla jaké fotky přes ní mohou vzniknout, neváhala jsem a objednala si ji taky.


Žádné komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

O mně

O mně

Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

⬇ Sledujte mě ⬇

Nový článek ✨

Nejnovější příspěvky

Archív příspěvků

Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

×