Střípky z Vánoc a Štědrého dne🎄🎁

16 ledna, 2023

Na úvod bych všem moc chtěla poděkovat za přízeň, návštěvu mého blogu či zanechání ♥ dole pod článkem či jakýkoliv komentář. Vždy mě to moc potěší a motivuje k dalšímu článku 🙂.
—————————————————————————————
Chtěla bych vám v novém roce popřát hodně štěstíčka ☘, zdravíčka 💝 a mnoho splněných přání 🌟.

Vánoce jsou pro mě jedna velká, milá událost, na kterou se vždy moc těším a vždy mám v hlavě plno nápadů, co bych chtěla zkusit, stihnout, navštívit atd. Bohužel někdy je nápadů tolik a času naopak málo, že né vždy lze úplně vše stihnout. A to i přes to, když se začne s nějakým časovým náskokem 😀. 

O Vánocích jsem články nevydávala, proto je mám v plánu vydávat teď zpětně, protože se s vámi o to vše chci tady podělit 🙂.

Perníčky

Na začátku listopadu započaly mé vánoční přípravy🎄 a to tím, že jsem upekla první druh cukroví -> perníčky. Článek s receptem můžete omrknout tady.

Adventní věnec

Ten jsem letos dodělávala o jednu adventní neděli později, ale svíčku jsme dodatečně zapálili. Adventní věnec vždy vyrábím sama, neboť ty již hotové mi přijdou zbytečně předražené, takže vždy jen koupím korpus někdy už i hotový (zeleně obalený) a pak ho jen nazdobím dle svého 🙂. Letos jsem udělala opravdu takový jednoduchý.

Výroba adventního kalendáře pro pejska

Letos jsem zase chtěla vyzkoušet jiný oproti loňskému. Na Pinterestu jsem se inspirovala a následně vyrobila pomocí toaletních ruliček. Pro inspiraci můžete nahlédnout zde.

Napadl sníh ❄

Začátkem prosince u nás napadl sníh. Vše bylo krásně, bíle pokryto, doslova zimní pohádka ❤❄🤗. Nechybělo focení Dastíka ve sněhu nebo zimní Praha 📸.

Pečení cukroví 👩‍🍳

S přítelem jsme upekli vanilkové rohlíčky a s mamkou jsme dodělaly ten zbytek -> linecké, pracny, žabí huby a nakonec vosí úly.

Světelná výstava v Praze - Světla vyprávějí

Začátkem prosince jsme navštívili světelnou výstavu. Článek už je na blogu a přečíst si ho můžete zde✨.

Zdobení stromečku 🎄

Zhruba týden před Štědrým dnem jsem nazdobila stromeček 🎄. Jako každý rok máme vždy živý. Letos jsem dokoupila ještě pár řetězů v červené a stříbrné barvě (do červena a stříbrna jsme měli slazený stromeček i letos, je to naše nejoblíbenější kombinace barev na Vánoce). V Pepcu jsem ještě nakoupila nové ozdobičky ve tvaru hůlek (candy cane), které ho hezky oživily.

Perníková chaloupka

Rozhodla jsem se, že vyzkouším upéct perníkovou chaloupku, kterou jsem nikdy nepekla ani nezdobila, ale vždy ji chtěla vyzkoušet. V domácích potřebách jsi si koupila speciální sadu vykrajovátek přímo na chaloupku. Recept na těsto jsem použila stejný jako u letošních perníčků, jen jsem těsto udělala z poloviční dávky.

Vykrájela jsem tvary, upekla a následně ozdobila a slepila, přítel pomáhal ❤👩‍🍳. Na zdobení a slepení jsem použila stejnou polevu, s kterou jsem zdobila i perníčky.

Vánočka

Stejně jako minulý tak i ten předminulý rok jsem neodolala a vánočku upekla. Tentokrát podle jiného receptu. Vánočka byla krásně vláčná a vynikající, jen při upečení se mi bohužel rozjela.. 😕, ale byla fakt dobrá!

Štědrý večer

Štědrý večer jsem oslavila s mamkou a Dastíkem ❤🎄🐾, později pak dorazil i přítel. Nikam jsme nespěchaly, nikam se nehonily, v průběhu dne vše potřebné nachystaly a večer jsme pak jen osmažily řízky, připravily vánoční tabuli (stůl) a usedly ke Štědrovečerní večeři. Já jsem si dala kuřecí řízek s bramborovým salátem a mamka si dala rybu. Nezapomněly jsme ani na Dastíka, i ten měl svou Štědrovečerní psí večeři ❤🎄 a to vánoční konzervu. Vedle stolu jsme mu postavily psí bar a tak jedl zároveň s námi 🤗. Po večeři jsme šli rozbalovat 🎁🎁. Pod stromečkem měl dárečky i Dastík 🎄🐾. Byl to příjemně užitý večer. Ke konci jsme všichni společně koukali na Pelíšky.

Procházka vánoční Prahou

Den po Štědrém dni jsme vyrazili na tradiční procházku po Praze. Navštívili jsme Staroměstské náměstí, Váslavské náměstí a Slovanský dům. Chtěli jsme navštívit i trhy na Náměstí Míru, ale ty bohužel Štedrým dnem skončily.

Lumina Park

V Praze jsme navštívili i druhý světelný park a to Lumina Park. Tam se nám moc líbilo, ale více se o tom rozepíšu v článku 🙂.

Bruslení

Jelikož jsme s přítelem měli o Vánocích společné volno, využili jsme toho a byli si spolu po hodně dlouhé době zabruslit ⛸. Vyrazili jsme na stadion, kde jsme si zabruslili dvě hodinky a na konci si dali teplý čajík na zahřátí ☕.

Silvestr

Silvestr jsme strávili v poklidu domova, koukali jsme na filmy, já udělala talíř jednohubek s česnekovou pomazánkou a přítel udělal obloženou mísu se salámy,  sýry a zeleninou. V půlnoci jsme bouchli šampáňo 🍾 zapálili prskavky a oslavily příchod nového roku 🎆🎇.

Doufám, že jste si období Vánoc užili a trošku i odpočinuli. Uteklo to tak rychle.., tak zase za rok 🎄.
Budu se těšit u dalšího článku 👋 👩‍🍳

podpis

10 Komentáře

  • Terka 17 ledna, 2023 at 6:20

    Krásné shrnutí adventního času, myslím, že sis ho užila naplno :). Dodatečně přeji taky krásný nový rok <3.

    • Jájuška 25 ledna, 2023 at 11:26

      Mockrát děkuji Terez 🙂 ❤.

  • Smile Thess 18 ledna, 2023 at 16:27

    Moc pěkní shrnutí, určitě sis to moc užila 🙂

    • Jájuška 25 ledna, 2023 at 11:25

      Děkuji 🙂.

  • Jana 19 ledna, 2023 at 13:30

    Ach, to jste prožili nádherné svátky ♥ Líbí se mi ta chaloupka, naprostá nádhera. Celkově jste si udělali příjemnou atmosféru. Já jsem celkem zklamaná, že jsem neviděla žádné vánoční město, nebo více si neužila tu světýlkovou atmosféru. 🙂 Ani na bruslích jsem letos nebyli. A Silvestr jsme oslavili s přáteli, naprosto v poklidu a hráli jsme společenské hry 🙂

    • Jájuška 25 ledna, 2023 at 11:25

      Mockrát děkuji Jani 🙂. To mě mrzí.., ale věřím že tento rok jistě vše napravíš 🙂.

  • Jíťa 21 ledna, 2023 at 19:17

    Krásný nový rok! Krásné shrnutí vánočního času a moc pěkné fotky 🙂 Perníčky, adventní věnec i cukroví jsem si letos taky splnila. Jen ten stromeček suplovala palma ověšená světýlky 😀

    • Jájuška 25 ledna, 2023 at 11:24

      I Tobě 🤗! Mockrát děkuji, věřím, že i vánočně nazdobená palma musela vypadat hezky, alespoň jsi měla takový netradiční stromeček ale určitě moc hezký 🎄🙂.

  • WantbefitM 31 ledna, 2023 at 20:00

    No krásné jste měli předvánoční období a vánoční svátky. Určitě jste si je moc užili 🙂 Teda ti závidím, že s tebou přítel něco pekl, ten můj by mě s tím vyhnal 😀 Ale trochu jsem to přepískla, musím toho letos upéct méně 😀 Těším se na článek z Lumina parku. Zajímá mě, jak vypadá ten v Praze. My navštívili ten v Budapešti.

    WantBeFitM

    • Jájuška 2 února, 2023 at 18:30

      Děkujeme 🙂. Naštěstí přítele vaření baví a když něco peču, mile rád se přidá 🤗. No přiznám se, že pár kousků cukroví nám taky ještě zbylo.. 😀.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    O mně

    O mně

    Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

    ⬇ Sledujte mě ⬇

    Nový článek ✨

    Nejnovější příspěvky

    Archív příspěvků

    Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

    ×