Ze série výletů #5 | Co máme nejraději na výletech a jaké preferujeme, mám svůj Trip List

9 června, 2021

Pomalu se s touto sérií článků blížím do finále, ale ještě vás čekají dva – ten dnešní a příští článek, který už bude poslední. Dnes bych vám ráda přiblížila, které výlety máme nejraději, jaké preferujeme a v závěru se také rozepsala o svém Trip Listu.

Na blogu je od každého něco…

Na blog se snažím přidávat takovou všehochuť, co se týče našich výletů. Ať už to jsou výlety do přírody, po Praze, na nějakou památku či jen do nějakého přírodního parku, snažím se sem dát vždy od každého trošku.

I když teď poslední dobou s tím celkem zaostávám 🙈, já vím, ale situace byla bohužel taková jak byla a ještě trochu i je, ale už je to lepší! Nebo nevyšlo zrovna počasí na víkend či jsme museli dát předost něčemu jinému. Snad už brzy taky někam vyrazíme i my ❤🐾, už se strašně těším a i pociťuji na sobě, jak mi ty naše výlety už moc chybí…

Ale zpátky k tématu 😊. Na blogu převažují články z přírody, takže už asi nejspíše tušíte, jaké výlety máme nejraději, hlavně i kvůli pejskovi, kterého často bereme s sebou. Jsou to ty přírodní v přírodě, takže různé parky, jezera, vyhlídky – ty jsou naše ❤, skály, skalní města, přírodní úkazy atd.

Ale tím, že jsem rozená Pražačka a v Praze bydlím, ráda objevuji i zajímavá, dosud mnou nenavštívená místa i tady v Praze, na ty většinou vyrážím s mamkou a objevujeme je společně nebo se kocháme různými výhledy na Prahu ❤. Někdy se ale i rády vracíme na místa, která jsme už navštívily, protože mají prostě to své kouzlo.

Jaké preferujeme výlety

Kdybych se měla ještě vrátit k tomu, jaké výlety preferujeme tak ano, jsou to prvotně ty přírodní – v přírodě, ale také ty, které jsou nějakým způsobem cenově dostupné, či jsou zdarma, což je většina v té přírodě.

Maximálně když jde o nějaký placený okruh, či nějaká návštěva parku, ta bývá většinou zpoplatněná. Dále preferujeme místa, která nejsou od nás příliš daleko, například né úplně ty na druhé straně republiky. I když tam jsou náádherná místa ❤ a snad jednou navštívíme i ta, ale to by jsme rádi spojili například s nějakým pobytem, abychom toho v dané lokalitě stihli navštívit více a ne jet jen na otočku 😊.

Co máme nejraději

To když nám vyjde počasí! To je pro nás ta největší výhra 😊. Dále pak k tomu přispěje dostupné/zdarma parkoviště, možnost občerstvení, obchůdek, kde můžeme zakoupit např. nějaký suvenýr. Ale co nejvíc, když vyrazíme na místo, kde není přelidněno 😍. Výlety si tak vychutnáme a užijeme mnohem více, jak pejsek tak i my!

Můj Trip List 🗺

O tom jsem se už trošku zmínila v předchozím článku.

Protože nejčastěji beru inspiraci z Instagramu, kde na mě tipy na výlety skáčou skoro každý den pomalu z každého příspěvku, rozhodla jsem si tyto tipy na výlety začít ukládat (už mám pěknou sbírku 🙈). Občas natrefím i na Facebooku na nějaký tip na hezké místo, ale Intagram v tom jasně vede! A protože něco mám uloženého tam a zbytek tam, rozhodla jsem se ta všechna místa mít na jednom místě.

V PC jsem si je sepsala do Wordu a pak si papír s tipy vytiskla a nalepila do skříně. Vždy když máme možnost někam jet, podívám se na svůj sezam a hned vím, kam by jsme mohli vyrazit. Vyberu místo a pak ještě zjišťuji, co je ještě poblíž nebo nějaká „tajná“ místečka/vyhlídky z fotek od lidí, kteří už tam byli 😊.

Kde si takový Trip List vytvořit?

Pokud i vy by jste si rádi vytvořili nějaký takový seznam, můžete tak učinit ve Wordu, který každý určitě máme v PC 😊, ale přeci jen, kdyby jste si s tím chtěli trochu vyhrát a např. i svůj Trip List nějak „vyšperkovat“, ať už barevně nebo přidat nějaké vystihující obrázky, doporučuji online stránku Canva, kde se toho dá vytvořit neskutečně moc a tak hezky!


Jaké výlety preferujete vy? Ty v přírodě nebo jste přes různé památky? Když někam vyrážíte, co je pro vás rozhodující? Máte také nějaké své místečko kam si střádáte své tipy na výlety? 😊


10 Komentáře

  • Barborah 9 června, 2021 at 18:53

    Máme to podobně, také si ukládám místa z instagramu a pak přepisuji do sešitu i se vzdáleností, protože Anglie je ohromná 😀 Jinak mám ráda jak přírodu, tak města, hrady i pláže. Výlety miluji a dobíjí mě 🙂

    • Jájuška 12 června, 2021 at 20:47

      To je skvělé 🤗, sešítek se vzdálenostmi je parádní nápad! To máš pravdu, že Anglie je ohromná a taky kráásná a ta příroda, hlavně v Irsku atd. 😍🙈

  • Tereza 10 června, 2021 at 6:55

    Vidím, že to s výlety máme hodně podobně :). My taky preferujeme spíše přírodu, zříceniny a nejlepší je samozřejmě vylidněno :D. Parkoviště zdarma už je pomalu někdy luxus :D. Ale také ráda někdy objevuji i různé kulturní památky, asi spíše s kamarádkou :). Canva je parádní :D. A dobrý nápad na Trip list, já si jen ukládám různá místa do map v Googlu :D.

    • Jájuška 12 června, 2021 at 20:50

      Hihi 🙈, to je dobře. S tím parkováním to máš pravdu, mááálo kdy se stane, že parkoviště je free 🙃. Taky dobrý nápad, v Google mapách jsem ukládání nikdy nezkoušela, ale podle Google map se na výlety dopravujeme 😅🙈.

  • Michaela 10 června, 2021 at 19:53

    Já to mám stejně jako ty – výlety do přírody. Skalní útvary, přehrady, zříceniny, rozhledny. Ideálně vše zdarma a to hlavně z důvodu co je zdarma má otevřeno pořád. Už se nám pákrát stalo, že jsme našli nějakou náhodou rozhlednu, ale byla zavřená, protože jsme nepřišli v návštěvních hodinách, což nás mrzelo 🙂 Já si nápady na výlety dělám v mapy.cz kde mám různé složky (podle lokality nebo dojezdové vzdálenosti).

    WantBeFitM

    • Jájuška 12 června, 2021 at 20:52

      Příroda má prostě své kouzlo 💚. To máš pravdu, že když je to zdarma, je to otevřené kdykoliv a né jen v návštěvních hodinách.., to mě mrzí 😕, tak snad tam někdy ještě vyrazíte a rozhlednu stihnete 🙂. Mapy.cz jsou na plánování výletů super! Tam vždy plánuji trasy 🗺🤗.

  • Jana 16 června, 2021 at 10:40

    To seš na tom lépe jak já, to já si ty vyhlídnutá místečka odfotím do mobilu 😀 Jenže v tom mám potom takový bordel a chaos, že stejně nic nenajdu. Toto je skvělý způsob 🙂 Ještě mám doma stírací mapu ČR, takže se hodně řídím podle ní, a když někam jedeme, tak se na internetu ještě koukám, zda kolem toho není ještě nějaká zajímavost 🙂 Miluji cestování 🙂

    • Jájuška 16 června, 2021 at 16:39

      Joo to znám, chaos jsem v tom předtím měla taky, když jsem si vše screenovala do telefonu a pak to zdlouhavě hledala 😂. Stírací mapu jsem dostala k předchozím Vánocům, ale ještě jsem si ji nikam nepověsila 😅🙈.

  • Adyna 16 června, 2021 at 11:57

    Taky mám na Instagramu uložené příspěvky s názvem „Výlety“ 😀 Nicméně Trip list zní jako skvělý nápad! Mám takhle udělaný seznam destinací, kam bych se jednou chtěla podívat

    • Jájuška 16 června, 2021 at 16:53

      Paráda! 🙂. Seznam destinací taky není špatný, jen ho doplnit nějakými památkami, místy, které by jsi chtěla navštívit a bude to za mě top! 😊

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    O mně

    O mně

    Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

    ⬇ Sledujte mě ⬇

    Nový článek ✨

    Nejnovější příspěvky

    Archív příspěvků

    Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

    ×