Dentální hygiena | Nazuby.cz

12 června, 2022

Jako malá jsem se vždy zubařů bála, pak jsem svůj strach ale překonala a to díky tomu, že jsem našla fajn zubaře s lidským přístupem, kterého jsem dlouho hledala a nemohla najít. Byl to on, který mě ve dveřích mile přivítal a já cítila, že konečně svůj strach překonám 😇. Najít dnes kvalitního a hlavně hodného zubaře s lidským přístupem je pěkný oříšek…

Dalším krokem, kam se v zubní hygieně posunout byla dentální hygiena, na které jsem nikdy dříve nebyla. Naštěstí zubař i dentálka sídlí v jedné budově, takže je od sebe dělí jen pár dveří a já tak nemusím dojíždět jinam.

První návštěva dentální hygieny je vždy trošku na déle, ale nic strašného nebo bolestivého 😇. D. hygienistka mi ukázala co a jak, jak správně čistit a to jak kartáčkem, tak i mezizubním kartáčkem, který jsem tedy předtím nepoužívala. Byl to trošku boj se s ním naučit a mít trochu trpělivosti 😅.

Pomůcky pro dentální hygienu

K tomu, aby péče o dentální hygienu byla správná potřebujeme každý z nás nějaké pomůcky – dentální nit, ústní vodu, mezizubní kartáčky, kartáčky – ať už manuální nebo elektrické a další…

Do schránky mi nedávno přistál e-mail 📧 s nabídkou barter spolupráce (má první 😍) s nazuby.cz. Nikdy předtím jsem se s takovou nabídkou nesetkala, takže jsem neměla vůbec tušení jak taková barter spolupráce probíhá a co vše to obnáší. Milá Verča mi vše vysvětlila 😇.

V koupelně pomalu pár věcí začalo docházet a pomalu už jsem měla namířeno pro některé věci do lékárny, takže tato nabídka přišla v pravou chvíli 😊. A co vše jsem na stránce nazuby.cz pořídila? To vám teďka ukážu 😊.

1. Mezizubní kartáčky

První věc, kterou jsem měla na seznamu, že musím koupit byly mezizubní kartáčky.

2. Manuální kartáčky

Potřebovala jsem doobjednat i zubní kartáčky. Objednala jsem si rovnou dva měkké do zásoby a také dva jednosvazkové kartáčky, které používám už od doby, co jsem měla rovnátka. Je to skvělý pomocník, který se dostane tam, kam běžný kartáček ne. Mým favoritem je značka TePe.

3. Ústní vodu

Tu jsem objednala pro přítele. Na dentálce mu byla doporučena zubní pastu a já mu stejné značky objednala i ústní vodu.

4. Čistící tablety

Přes dva roky jsem nosila rovnátka 😁. Měla jsem klasické zámečkové, ale naštěstí jen na dolní čelisti. Ze začátku jsem si na ně nemohla zvyknout, ale pak jsem se s nimi naučila fungovat. Letos v únoru mi je sundaly a já dostala takové ty průhledné, které teď musím nosit furt, výjimkou je, když se potřebuju najíst/napít.

I tyto průhledné je potřeba čistit a né vždy se to povede kartáčkem, vyčistit různé nepřístupné místa, proto jsem na stránce nahlédla do kategorie čistící tablety, kde jsem si objednala čistící tablety na snímatelné ortodontické aparáty.

E-shop má opravdu široký výběr mnoha produktů a hlavně za skvělé ceny! Takže pokud vám doma něco schází, určitě mrkněte sem 🙂. Tady totiž můžete objednat produkty hezky z pohodlí domova a nemusíte nikam chodit 🙂.

Ještě jednou bych ráda poděkovala e-shopu nazuby.cz za zaslání všech věcí, které jsem si u vás mohla vybrat 😇.


A co vy a vaše dentální hygiena, bez které pomůcky by jste se nedokázali obejít ?🙂


8 Komentáře

  • Terka 13 června, 2022 at 15:43

    Já byla na dentální hygieně jednou, už dávno, na základce :D. Musela jsem jít před rovnátky, takže tě s rovnátky naprosto chápu. Já je akorát měla nahoře i dole :D. Taková spolupráce je super, protože péče o zuby je důležitá a skvěle sis vybrala :).

    • Jájuška 14 června, 2022 at 15:36

      Přesně 😁, měla jsem to stejné 😊. Ano, jsem moc ráda, že jsem tuto nabídku dostala 🙂.

  • Jana 14 června, 2022 at 5:52

    Moc pěkný 🙂 Já potřebuji dokoupit mezizubní kartáčky, když to tak vidím 😀 Kartáček mám elektrický, takže si potřebuji taky koupit výměnný kartáčky 🙂

    • Jájuška 14 června, 2022 at 15:35

      Děkuji 🙂.

  • Lucy Villain 17 června, 2022 at 14:03

    Pěkná zásobička, já si na Nazuby.cz vybrala elektronický kartáček na test, ale ani po měsících užívání a střídání toho elektrického s manuálním se nemůžu rozhodnout, který mi vyhovovuje více 😀

    • Jájuška 26 června, 2022 at 17:22

      Děkuji 🤗. Elektrický jsem dostala od přítele k narozeninám, ale manuální je manuální a vyhovuje mi prostě víc 😅🙈.

  • Another Dominika 28 června, 2022 at 16:35

    Mě první dentální hygiena čeká za měsíc, tak jsem zvědavá, co se dozvím 🙂 Vím, že by moje péče o zuby mohla být mnohem lepší a trošku se bojím, že se dozvím, že celý život dělám všechno špatně 😉

    • Jájuška 2 července, 2022 at 5:53

      Tak držím palce 🍀🙂. Uvidíš, určitě ne. Pokud jdeš úplně poprvé, tak by ti dentálka měla ukázat co a jak a popřípadně zodpovědět tvé dotazy, takže pokud určitě budeš něco mít, neboj se zeptat 🤗.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    O mně

    O mně

    Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

    ⬇ Sledujte mě ⬇

    Nový článek ✨

    Nejnovější příspěvky

    Archív příspěvků

    Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

    ×