První společná dovolená | Maďarsko & Budapešť

5 července, 2018

Naše první společná dovolená v Maďarsku u nádherného Balatonu a poslední den v Budapešti 💟. Rozhodli jsme se, že bychom rádi na pár dní vyrazili někam na dovolenou mimo Českou Republiku. Oba dva jsme tedy hledali na internetu, kam by jsme mohli vyrazit.

Kdo našel dovolenou a kam jsme vyrazili

Přítel narazil u cestovní kanceláře na dovolenou v Maďarsku. Oba dva jsme si to promysleli, já jsem mezitím zjistila, co vše by se zde dalo navštívit a nakonec jsme si objednali 3denní pobyt (2 noci a 3 dny) v hotelu Danubius Health Spa Resort Hévíz ****.

Přípravy

Vše jsme si předem dobře nastudovali, vyřídili a zaplatili. Pak jsme jen v práci nahlásili dovolenou, sbalili si věci a dokoupili vše potřebné.

Kam jsme dali pejska?

I přes to, že jsem Dastíkovi obstarala cestovní pas a potřebné očkovaná, byli jsme rozhodnuti, že pojede s námi. U cestovky jsme se ptali, zda pejskové můžou do hotelu, bohužel jsme nedostali jasnou odpověď, proto jsme raději pejska nechali doma, kde mu bylo zařízeno hlídání od mé známé 😊.

Den první – den odjezdu

Dne 1.6. jsme vstali, vzali si svačinku na cestu a vyrazili jsme k autu. Všechny věci (nebrali jsme toho nijak extra moc, jen to základní, takže jsme se zvládli sbalit oba dva do jedné velké tašky) jsme naložili do auta a vyrazili jsme 🚗.
Vyrazili jsme opravdu brzy ráno, chtěli jsme se tak vyhnout všem zbytečným kolonám. Dopředu jsme si nastudovali cestu, kudy pojedeme, po chvíli jsme se napojili na dálnici, D1, kterou jsme projeli opravdu krásně bez zdržení. Ráno, nebyl skoro žádný provoz, jen minimální.

Zastávka na snídani

Podél dálnice bylo KFC a tak jsme se zastavili na snídani, kde jsme si dali jejich dobré snídaňové toasty 🥪 a kafe ☕. Vzali jsme si to s sebou a snědli si to v autě, abychom se zbytečně nezdržovali.

Tankování, hranice Slovenska / Maďarska

Před hranicemi jsme ještě museli natankovat plnou nádrž. Dojeli jsme k prvním hranicím, na hranice Slovenska, zakoupili jsme si dálniční známku na 10 dní 😊 za 10 EUR, dálniční známka se dala bez problému zaplatit platební kartou.

Dálniční známka byla elektronická a tak jsme nic nemuseli lepit na přední sklo. Slovensko jsme projeli během chvíle a Bratislavu též.
Pak dál nás už čekaly jen hranice Maďarska, tam jsme přijeli a chvíli čekali než jsme přišli na řadu. Trochu jsme se báli, že nám nebudou rozumět, ale naštěstí tam byla paní která mluvila slovensky a tak jsme se domluvili bez problému. Dálniční známka se zde platila v hotovosti a byla též elektronická. Pak už jsme mohli bez problému pokračovat směr Maďarsko.

Překročení hranic Maďarska

Po cestě jsme obdivovali, jaká je všude nádherná příroda, zeleň a hlavně plno větrných elektráren (které v ČR máme jen málo kde). Cesta nám opravdu krásně utekla a my dorazili do cíle.

Vyřízení ubytování

Na recepci jsme došli vyřídit vše potřebné k ubytování a vyplnit informační formulář (informace o nás + SPZ vozidla ohledně parkování). Pak jsme dostali klíč od pokoje a mohli se jít ubytovat. Pokojík vypadal velmi útulně. Služby hotelu jsme mohli využívat až od 15 h a proto jsme si po cestě trochu odpočinuli. 

První jídlo v hotelu

Po 15 h. jsme šli do kantýny dát si odpolední čaj. Dole nás čekalo spousty dobrot, sladké dortíky 🍮 🍰 např. s kokosovým krémem 😍, dále měli vynikající pizzu 🍕, kterou jsme také ochutnali, bábovku a mnoho dalšího. Skoro od všeho, co tam měli jsme ochutnali kousíček (po cestě nám pěkně vyhládlo..).

Procházka po okolí

Odpoledne jsme se šli projít po okolí 😊. Šli jsme se podívat k terminálnímu jezeru a prošli jsme se květinovým parkem, pak jsme se pomalu vrátili na večeři k hotelu.

První večeře

Večeře byla opravu bohatá. Všechna jídla v hotelu byla formou bufetu, ať se jednalo o snídaní, oběd, večeři či svačinu, vše bylo navařeno, připraveno a každý jsme si tak mohli dát, na co jsme měli chuť a pokud nám to bylo málo, mohli jsme si kdykoliv a cokoliv přidat nebo si dát něco jiného.

Den druhý

Dne 2.6. jsme se vzbudili v půl 9 ráno a šli se dolů nasnídat. Dole nás opět čekala bohatá snídaně 🍳. Náš stůl vypadal opravdu bohatě, sýry, šunka, pečivo, vajíčka, párečky, zelenina, slanina, ranní kávička a čaj.

Termální lázně

Rozhodli jsme se prozkoumat hotel a jeho služby. Po snídani jsme se převlékli do plavek a šli jsme do lázní, které měl hotel v dolních patrech. Jako první jsme šli do bazénu který měl 34 – 36 °C, takže taková příjemná teplá voda 😊. Pak jsme vyzkoušeli vířivku a venkovní bazén. Vyzkoušeli jsme i druhý bazén, který měl 30 – 32°C, ale nakonec jsme se ještě vrátili do toho teplejšího, voda v něm byla „zdravá“, byla tam síra- omlaďující. Po lázních jsme si došli na oběd.

Výlet k Balatonu

Po obědě jsme vyrazili na výlet k Balatonu, kde bylo opravdu nádherně. Prošli jsme se po molu a chtěli jsme si udělat procházku kolem, ale nikde nevedla žádná stezka což nás trochu zamrzelo.

Hledali jsme tedy nějakou vyhlídku, ze které by bylo možné se podívat na Balaton ze shora a jednu jsme našli kousek od místa, kde jsme byli. Dojeli jsme tam a vyšlápli mírný kopec. Z toho místa jsme viděli Balaton hezky ze shora 😊. Celkově jsme na vyhlídce strávili 2 hodiny. Když jsem měla nafoceno, nasedli jsme do auta a vyrazili směr hotel, od kterého jsme byli daleko cca půl h.

Den třetí

Dne 3.6. byl náš poslední den v hotelu. Ráno jsem zabalila všechny naše věci, a vyrazili jsme na poslední snídani 🍳. Snídani jsme si tentokrát dali opravdu velkou, neboť jsme věděli, že nás čeká dlouhá cesta.

Opouštění hotelu a směr Budapešť

V pokojíku jsme si vzali naši bagáž, na recepci jsme zaplatili parkovné 12 EUR a odebrali se k autu, kde jsme naložili věci a vyrazili směr Budapešť.

Cesta do hlavního města Maďarska nás vyšla na 2 hodinky. Po příjezdu do Budapeště jsme hledali parkoviště, kde by jsme mohli na celý den bez problému zaparkovat a ne tak draze. Naštěstí jsme jedno našli, bylo skoro v centru, takže téměř kousek od všech památek a míst, která jsme chtěli navštívit.

Jaké památky jsme navštívili?

Před odjezdem jsem doma pečlivě naplánovala a vytvořila trasu z míst a památek, které chceme navštívit. Dále už vás provede mapka a dané fotografie . . .

  • 1. Shoes on the Danube Bank, Budapest, Id. Antall József rkp., 1054 Maďarsko
  • 2. Liberty Square Garage, Budapest, Szabadság tér, 1054 Maďarsko
  • 3. Kossuth Lajos Square, Budapest, Kossuth Lajos tér, 1055 Maďarsko
  • 4. Országház, Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3, 1055 Maďarsko
  • 5. Andrássyho tř., Budapest, Maďarsko
  • 6. Vajdahunyad Castle, Budapest, Vajdahunyad vár, 1146 Maďarsko
  • 7. Városliget, Budapešť, 1146 Maďarsko
  • 8. Markétin ostrov, Budapešť, 1138 Maďarsko

Fotografie – 1. část Budapešťě

Na mém Instagramu, můžete najít i krátké video zpívající fontány.

  • 9. Rybářská bašta, Budapest, Szentháromság tér, 1014 Maďarsk
  • 10. Matthias Church, Budapest, Szentháromság tér 2., 1014 Maďarsko
  • 11. Castle District, Budapest, Országház u. 2, 1014 Maďarsko
  • 12. Chain Bridge, Budapest, Maďarsko
  • 13. Budínský hrad, Budapest, Szent György tér 2, 1014 Maďarsko

Tyto poslední 3 místa, jsme už nenavštívili, ale věřím, že jsme v Budapešti nebyli naposledy.

  • 14. Citadella, Budapest, 1118 Maďarsko
  • 15. Gellértova hora, Budapešť, 1016 Maďarsko
  • 16. Gellért Hill Cave, Budapest, 1118 Maďarsko

Fotografie – 2. část Budapešťě

Byla to nádherná dovolená ♥. Děkuji! ♥


Žádné komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

O mně

O mně

Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

⬇ Sledujte mě ⬇

Nový článek ✨

Nejnovější příspěvky

Archív příspěvků

Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

×