Čas udělat si ve věcech pořádek

24 října, 2020

Nazvala bych to – čas třízení, zkrátka udělat si pořádek ve svých věcech je někdy opravdu potřeba. Poslední dobou už není tak pěkné počasí na výlety, venku buď prší, je zima, mlha.. prostě typické počasí podzimu🍁🍂. Jsou ale i krásné dny, ale už jich není tolik jako například v létě a navíc současná situace k tomu také moc nepřilepšuje. A protože nastávají takové pochmurné (někdy i příjemné) dny, kdy je lepší být doma, pít horký čaj ☕, být zachumlaní v posteli a koukat na nějaký pěkný film, zkrátka být doma v teple.

Ale to bych nebyla já, kdybych se doma jen tak poflakovala a nic nedělala, to ja neumím a přijde mi to jako zbytečná ztráta času.

Co s tím? Jaké plány mám a co budu dělat v tomto pochmurném počasí?

Rozhodla jsem se, že si udělám ve všem pořádek a že vše uklidím. Ať už se jedná o pořádek v domácnosti, protřídit oblečení, tak i pořádek na sociálních sítích.

Pořádek na sociálních sítích, jak jako?

Mám účet na Pinterestu, kam si ukládám různé inspirace, nápady na fotky a podobně, a i když tam mám vytvořené nástěnky, čas od času si je ráda protřídím, zařadím nezařazené, a právě teď je na to taková ideální doba.

Pak „uklidím“ Facebook, kde mám také poukládáné různé věci, ale odstraním vše nepotřebné, neakutální, a trošku zmenším i počet v navázaných přátelství.. (dřív byla doba, kdy jsme každý chtěl mít plno přátel a být se všemi v kontaktu) doba se mění a lidi také. Poznáváme nové a zároveň se vzdalujeme s těmi ostatními, až se vzdálíme a zapomeneme na sebe úplně, bohužel. U těchto lidí, už místo pro nás není a tak je na nás uvolnit jej pro někoho dalšího, takže čistkou projdou i „přátelé“.

V nějakou dobu se nám líbí i určité stránky, profily, které sledujeme, ale i ty nás některé po čase omrzí a tak projdu i to a to, co už mě třeba nezajímá prostě odebreu – přestanu sledovat – uvolní se mi tak místo pro jiné zajímavější příspěvky 😊.

Jako poslední na řadu přichází Instagram a YouTube, kde aplikuju stejný postup a uvolním místo pro nové. Zkrátka, udělám si pořádek ve všem, na co přijdu.

Jsem prostě taková…

Jsem ten typ člověka, který má vše hezky roztřízené, uspořádané a každá věc má vždy své místo. Lépe se pak ve všem orientuji, když něco hledám – snáze to najdu, ale co nejvíc – mám z toho dobrý pocit a radost 😊.

Čas na fotoalba

Jsou ale i jiné věci, které furt a furt odkládám, například vyvolat další kvanta fotek, abych mohla tvořit další fotoalba 😍. Už jsem vytvořila celkem dvě – první z naší dovolené a pak fotky s pejskem. A musím tedy říct, že je to úplně něco jiného si ty fotky prohlížet ve fotoalbum oproti v PC. Máte též rádi fotoalba nebo raději listujete v PC ?

Dokonce mám už i fotoalba nakoupena a stojí mi prázdné v poličce a čekají, až je konečně naplním. Popravdě, se na tohle počasí i těším, protože konečně se do toho budu moct pustit a nebudou mě lákat žádné výlety :-D.

Nějaké další plány?

Neznamená to, že se nikam nechystám a nikam nevyrazím. Měla jsem v plánu vyrazit do Botanické zahrady, jako minulý rok, ale bohužel Botanickou museli zavřít vzhledem k opatření. Pěkně mě to štve, protože jsem se fakt moc těšila! Ale tak budu ještě věřit v nějakou tu naději ⭐. Ale chtěla bych například navštívit podzimně zbarvenou Prahu 🍂 jako loňský rok, protože i na podzim má své kouzlo.

Za pár dní, je taky Halloween, takže mám v plánu určitě upéct něco dobrého a udělat menší výzdobu.

A jaké máte plány vy na podzim? Pečete, zdobíte, chodíte na procházky? Napište mi, jak tyto dny trávíte vy 😊.


4 Komentáře

  • Tom 26 října, 2020 at 14:17

    Nevím jaktože jsem tvůj blog objevil až teď, ale určitě ho hodlám sledovat 😍, líbí se mi tvůj styl psaní a hlavně fotky 😁, rozhodně v tom pokračuj! 🍂🍁

    • Jájuška 30 října, 2020 at 20:33

      Děkuji Tome, mockrát si vážím Tvého komentáře. Jsem ráda, že se ti tu líbí 🙂

  • Zuzka 1 ledna, 2021 at 22:34

    Uklizeni na socialnych sietach, tak to je fakt dobry nápad. To by som mohla niekedy praktizovat. A tie fotky.. joooj ja sa chystam už 5 rokov k vyvolaniu a urobenie albumu mojho syna… no stále to odkladam – lebo z tolkeho množstva fotiek sa strašne ťažko vybera.

    • Jájuška 2 ledna, 2021 at 15:39

      Taky si říkám, že to čas od času chce někdy pěkně pročistit 😅😁. S fotkami jsme na tom úplně stejně, dokopala jsem se akorát k vyvolání fotek do fotoalba svého pejska 🙂🐾, ale už delší dobu mám v plánu vyvolat fotky společné s přítelem a z našich společných výletů, ale jak píšeš těch fotek je toolik za těch let a já to stále odkládám 🙈, ale letos se fakt do toho musím pustit, čím déle to budu odkládat, tím víc těch fotek bude přibývat 😅🙈.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    O mně

    O mně

    Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

    ⬇ Sledujte mě ⬇

    Nový článek ✨

    Nejnovější příspěvky

    Archív příspěvků

    Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

    ×