Lázeňské město | Karlovy Vary

29 srpna, 2019

Výlet do lázeňského městečka, které už jsme taky navštívili po několikáté, ale to vůbec nevadí, stále tam je tolik krásných míst, která stojí za to, je navštívit.

Nejprve zastávka na oběd

Jelikož jsme do K.V. mířili v poledne, první zastávkou bylo, zastavit se někde na oběd, zvolili jsme restauraci U Draka.

Restaurace disponuje vlastním parkovištěm, celkem jsou tam dvě – jedno menší a jedno větší. Upozorním, že vjezd k restauraci a zároveň na parkoviště je dost nevýrazný a my ho poprvé minuli, trošku hůře se tam najíždí.

Restaurace je zároveň i pension, takže tu bylo hodně míst k sezení, velké stoly a velký prostor. Obsluha byla velmi příjemná, hned po našem příchodu přišli k nám a přinesli jídelní lístky + jsme si rovnou mohli objednat něco k pití.

Výběr jídel byl opravdu pestrý 😍. Objednali si a pak čekali, než nám oběd donesli. Když nám to přinesli, nestačili jsme se divit jaké obrovské porce nám to nesou, při prvním pohledu jsem si říkala „to nemůžu sníst“ a tak jsme se do toho pustili.

Jídlo bylo vynikající 👌. Chvíli nám to dalo zabrat, to všechno snít, ale nakonec jsme to zvládli a talíře zůstaly prázdné. Nechali jsme si chvíli slehnout, dopili pití a pak jsme vyrazili k autu.

Kde zaparkovat?

Když jsme vyráželi do K.V. už jsme zhruba věděli, kam se chceme podívat, proto nám jen zbývalo najít vhodné parkoviště, kde můžeme zaparkovat a nebude zbytečně drahé.

V K.V. jsem už párkrát byla a vždy jsme parkovali na stejném parkovišti a proto jsme tam zaparkovali i tentokrát. Parkoviště se nachází u Dolního nádraží, přesně se jmenuje Parkoviště Tuhnice – je opravdu veliké, parkují tu auta, autobusy apod.. Cena parkovného je tu opravdu levná → 15 Kč/h nebo 50 Kč/den (my jsme zvolili celodenní parkovné. Auto jsme zaparkovali, zaplatili poplatek a vyrazili směr prameny.

Karlovy Vary nabízejí 15 pramenů

Karlovy Vary jsou známe už tím, že se zde každoročně koná filmový festival, na který vždy přijíždí mnoho známých celebrit, ale také díky tomu, že je zde plno termálních minerálních pramenů . Je zde celkem 15 pramenů, které můžete ochutnat.

Vzhůru do města a na kolonády

Protože jsme se chtěli projít po kolonádách a pak se chtěli jít na prohlídku do Vřídelní kolonády od parkoviště jsme rovnou vyrazili směrem k Becherovce (jen tím směrem nikoliv přímo k ní), pak jsme odbočili a šli dlouhou ulicí až k cukrárně Jadran, odtud už jsme šli ulicí T.G. Masaryka. Na konci ulice se nachází nádherný park.

Každý den je zde z květin uděláno aktuální datum dne. Park zdobí uprostřed květiny a stromy, díky nim je v parku příjemný chlad a stín.
Od parku jsme prošli okolo pošty a šli ulicí Zahradní, tou jsme šli dokud jsme nedorazili k Vřídelní kolonádě. Tam jsme se u přepážky informovali kdy a v kolik je komentovaná prohlídka do podzemních vřídel.

Následuje procházka po kolonádách

A teď, co vše jsme v Karlových Varech navštívili : Vřídelní kolonádu
Zakoupili jsme si vstupenky za 90 Kč (pokud by jste rádi na exkurzi, ale máte s sebou kočárek, můžete ho nechat u přepážky, kde se kupují vstupenky, po dobu exkurze budou kočárky uzamčeny v následující místnosti).

Prohlídka začala u geologického modelu, který vás seznámí s prazákladem Vřídelní kolonády. V další části se pak přesunete do podzemí, kde probíhá proces pokameňování suvenýrů (např. typické karlovarské kamenné růže).

Na závěr prohlídky se podíváte do koryta řeky Teplá, kde uvidíte a prohlédnete si sto let starou a řasami prorostlou desku, která má zabránit ničivým výbuchům Vřídla.

Po skončení prohlídky se vrátíte zpět k Vřídelní kolonádě 😊.Uvnitř vřídelní kolonády je 5 kašen s vřídelní vodou a také obchůdky a malé stánky, kde můžete zakoupit libovolný suvenýr. Když vyjdete ven uvidíte venku gejzír Vřídlo, který je díky tlaku schopen vystříknout až do výšky 12 metrů.

Další v pořadí byla Tržní kolonáda. Zde jsou stánky, kde je možné zakoupit tradiční lázeňské karlovarské oplatky. My si koupili rovnou čtyři balení a to : 2 x oříškové a 2 x vanilkové. Pokud máte chuť jen na jednu oplatku (ohřívanou) tu zde můžete koupit také a to za 10 Kč.

V této kolonádě se nachází celkem 3 prameny a to : Karla IV.Dolní Tržní.

Další v pořadí byla Mlýnská kolonáda.

V této kolonádě se nachází celkem 5 pramenů. Jedná se o prameny: Mlýnský, Rusalka, knížete Václava, Libuše a Sklaní. Musím říct, že v K.V. je opravdu krásně, vše je tam tak krásně barevné, ty domečky a hlavně teď v létě, kdy je zde plno nádherných rozkvetlých květin. Mezi kolonádami teče řeka Teplá.

Další v pořadí byl Altán pramene Svoboda

Zde se nachází pouze jeden pramen a to pramen Svoboda.

Poslední kolonádou, kterou jsme navštívili byla Sadová kolonáda. Zde se nachází jen jeden pramen a to pramen Hadí. Za mě je toto nejkrásnější kolonáda, tedy alespoň mně se líbila ze všech nejvíc, a to asi proto, protože okolo je všude krásně zeleno, navíc je kolonáda velmi fotogenická.

Poblíž Sadové kolonády se nachází Dvořákovy sady, které též nabízí nádherné místo pro relaxaci. V parku se též nachází socha A. Dvořáka.

Tak zase příště!

Toto byla naše poslední zastávka, pak už jsme se vraceli zpátky k autu k parkovišti Tuhnice.

Karlovy Vary jsou opravdu nádherné město, z Prahy sem přibližně cesta vyjda na hodinku a půl, ale vždy je lepší počítat s nějakou časovou rezervou jako na každý jiný výlet. V městě je mnoho restaurací, kaváren, cukráren, obchodů apod., každý si zde přijde na své.. 😊


Informace, které by se mohly hodit :

  • Před začátkem ochutnávání pramenů doporučuji zakoupit pítko/pohárek
  • V mnoha stáncích preferují hotovost
  • Výlet do Karlových Varů je určitě jeden z celodenních výletů, pokud tedy nemáte namířeno jen na konkrétní místo..
  • V okolí je spoustu dalších míst, které můžete navštívit např. Rozhlednu Diana, Návštěvnické centrum BecherovkaVánoční dům, Motýlí dům Diana, Vyhlídku Karla IV., Svatošské skály apod. je tu toho opravdu mnoho
  • Odkaz na mapku kolonád zde.

Žádné komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

O mně

O mně

Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

⬇ Sledujte mě ⬇

Nový článek ✨

Nejnovější příspěvky

Archív příspěvků

Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

×