Polévky jsem si teď moc oblíbila a ráda bych se s vámi podělila o recept, podle kterého vařím kuřecí vývar já. I když se možná kuřecí vývar zdá jako těžký a zdlouhavý, s tímhle receptem je skoro za 2 hodinky hotový.
Jednoduchý a přitom tak dobrý! Celkově jsem si vaření polévek poslední dobou moc oblíbila a ráda zkouším nové a nové 🙂.
Ingredience jsou sepsané od oka, zelenina bez uvedeného množství – té ať si každý přidá kolik čeho chce, co má rád.. 👩🍳.
Ingredience:
- 2 balení kuřecích hřbetů/směs na polévku
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- celer
- mrkev
- petržel
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček celého pepře
- sůl
- petrželku na ozdobu do talíře
Postup:
- Jako první umyjeme kuřecí hřbety/skelety, dáme do kastrolu, přidáme vodu, osolíme a necháme hodinu vařit.
- Mezitím si připravíme zeleninu. Vše řádně očistíme a po hodině přidáme k masu (já nechávám zeleninu vařit v celku a krájím až ke konci, kdy je vše měkké).
- Po hodině vaření zkusíme, zda je zelenina dostatečně měkká. Poté vše z vývaru vyndáme i koření.
- Zeleninu (celer, mrkev a petržel) nakrájíme na drobné kostky. Obereme maso a vrátíme zpátky do polévky.
- Můžeme podávat. Kuřecí vývar můžeme na talíři dozdobit čerstvou petrželkou.
Do polévky vždy děláme ještě vaječné kapání. Po nakrájení zeleniny přivedeme k varu a mezitím si připravíme: vajíčko, hladkou mouku, popř. trochu vody.
- Vajíčko rozšleháme v hrnečku. Po troškách přidáváme mouku a vodu dle potřeby, aby nám vznikla hladká hmota, ne moc řídká ne moc hustá.
Do vroucí polévky pomalu kapeme. Pravidelně mícháme, aby se jednotlivé noky neslepily.
Máte rádi polévky? Jaká je vaše oblíbená?
Budu se těšit u dalšího receptu 👩🍳

20 Komentáře
Já na polévky moc nejsem, maximálně uvařím nějaký krém, ale na vývar bych si netroufla 🙂 I když musím uznat, že tento vypadá jednoduše 🙂
Opravdu na tom nic není 😉. Dříve jsem taky polévky nevařila, ale nějak jsem tomu přišla na chuť a od té doby ráda zkouším nové a nové a nebojím se ani těch krémových 🙂.
Super recept :). Já polévky moc často nevařím, ale občas přece jen nějakou také udělám :).
Děkuji 🙂. Ne každý na to je, ale věřím, že třeba v zimě na zahřátí určitě bodne 😉.
Jéé, to děláš úplně stejný vývar jako já 😀 Teď jsem se naučil dávat do něj i rajče, papriku a řapíkatý celer, i cuketu. A je to fakt dobrota. Silný vývar krásně zahřeje, hlavně teď v zimě. V létě polévku nemohu ani vidět 😀
Jééé, tak to je hezké 🙂. Hmm.. tak to jsi ho o něco ještě vylepšila 🙂. Chápu, v létě to chce vyzkoušet/vařit zase jiné 🙂.
Já dělám dost podobný a pořád je takový zakalený :/ Úplně mě to štve, protože chuťově je to naprostá ňamka!
To je zajímavý.. čím by to mohlo být? Je teda pravda, že občas se z toho masa něco „uvolní“, takže to vždy průběžně v době vaření vylovím.. 🙂.
Přítel má vývary nejradši, takže je doma připravuji i nejčastěji 🙂 Dělám ho velmi podobně. Jako zavářku nejčastěji používám domácí nudle od mamky, které dostávám vždy na Vánoce 😀
WantBeFitM
Domácí nudle dělá přítele mamka 🙂, já je zatím nikdy nezkoušela.
Mňa naučila svokra dávať do kuracieho vývaru aj zelenú papriku, potom je sladší a viac mi chutí.
SPRING COAT
Mmm… se zelenou paprikou jsem vývar zatím nikdy neochutnala 🙂. Občas do talíře nakrájím jarní cibulku, hezky tomu dodá chuť.
Já miluji hovězí vývar s knedlíčky, toho se asi nepřejím 😀
Vývar je prostě vývar 😍.
Vývar miluji, ale přesně jak píšeš, povětšinou na něj nemám čas. Navíc mám celkově problém se syrovým masem, takže vaření vývaru povětšinou nechávám na příteli nebo na mamince. Ale teď jsem z těch fotek úplně dostala chuť. 😀
Ano, je to bohužel trošku na dýl, ale když se to dobře a včas naplánuje, tak se krásně stihne 🙂.
Poslední dobou taky hodně ujíždím na polívkách. Vývary jsou klasika, která nikdy nezklame a pořádně zahřeje. Ale moje aktuálně nejoblbienější je pohanková polévka.
Mmmm tak tu jsem ještě neměla 🙈, děkuji za tip 😉,
Super! Ja polievky úplne zbožňujem a aj napriek tomu, že som vegetariánka, zeleninové vývary sú moje obľúbené 🙂
Tak paráda 😊.