Smědava | Jizerské hory

6 března, 2022

Náš druhý výlet za sněhem. Výlet na Smědavu. Opět jsem chtěla někam, kde bude bílo, neboť sníh u nás nenapadl a teď už snad nenapadne, když se venku pomalu začíná probouzet jaro. A tak jsem na Instagramu vyhlédla místečko a vyrazili jsme.

Komplikace za komplikací…

Po cestě jsme zas jako minule moc sněhu nepotkali. Až jsme se začali blížit už jsme viděli i sníh 💙❄. Trasu jsme zadali do navigace, aby jsme dojeli až do cíle. Bohužel nás čekalo nemilé překvapení. Po silnici, po které jsme měli dojet až na parkoviště Smědava byla uzavřená, respektive byla na ní vytvořena sněhová barikáda.. a tak jsme se bohužel museli u resortu Montaine otočit a jet zpátky na parkoviště Pod Souší. (pěkně nás naštvalo, že už dříve po cestě nebylo žádné upozornění..)

Na parkovišti nás čekalo další nemilé překvapení.. Parkoviště bylo vyvýšené a nebylo nijak upravené, když byl sníh (myšleno tak, aby auta, co nemají čtyřkolku mohla bez problému vyjet). Bohužel my byli ti, co měli s vyjetím problém, nebyl tam moc prostor na to se rozjet a vyjet, ale naštěstí můj šikovný přítel si poradil a vyjeli jsme to 💪!

Zaparkovali jsme a byla tu další nepříjemnost, díky tomu, že cesta po které jsme měli pokračovat a přiblížit se tak blíže k cíli byla uzavřená (myslím si, že i neoprávěně!) jsme se od našeho cíle vzdálili a cesta tam, pešky by byla na dlouho. V té době se ještě brzy stmívalo, takže by jsme tam došli za tmy a nic neviděli. Původně jsme se chtěli podívat k vodopádu – Vodopád Bílé Smědé.

Vyrazili jsme tedy pěšky po silnici jež byla pro auta zabarikádovaná a nic příjemného to tedy nebylo.. Důvod, proč tam auta nemohla dál pokračovat? Protože to bylo uzavřené kvůli běžkařům.. aby tam mohli.. 🙄😤.

No nic, vyrazili jsme tedy i s hafíkem a šli hodně u kraje a mimo vyznačenou běžkařskou stopu. I tak, že jsme byli vůči ostatním ohleduplní jsme se setkali s pár IDIOTY, kteří nám vyčetli, jestli se nám jde „dobře“, někteří vůči nám neměli ani ohleduplnost se vyhnout a občas nás nebo hafíka trefili běžkou či hůlkou, a že některým jsem měla chuť ty hůlky a běžky nacpat víte kam..! 😤

Byla jsem fakt rozzuřená a měla chuť to otočit a jet domů… Přitom ta cesta, po které si vesele běžkovali byla normální silnice pro auta, takže nám nikdo nic nemohl, nikde nebylo napsáno, že pěší tam nesmí.. a přes to si to tam přivlastňovali, jako když je to jen pro ně!

Cesta do neznáma…

Hledala jsem tedy v mapách, kudy kam, ale nikde nebyla žádná cesta kudy uniknout. Šli jsme tedy směrem k tomu vodopádu a pak se naskytla nějaká boční cesta, na kterou jsme hned z té „hlavní“ uhnuli a konečně byli mimo od těch lidí.

Neměli jsme tušení, kam ta cesta vede, ale prostě jsme šli furt rovně za nosem. I tam jsme potkali nějaké dva běžkaře, kteří měli zase nějaké prupovídky, ale my to nekomentovali, měli jsme je u zadku a šli si vlastní cestou.

Místo jenom pro nás ❤🐾

Pak jsme narazili na fajn místečko, kde už byl klid, nikdo nikde jen my dva a hafík. Byla jsem fakt naštvaná a smutná, že tohle se opravdu moc nepovedlo. Netušila jsem, že tady budou takové komplikace.. 😔, hlavně jsem netušila, že tu bude nějaká stezka-cesta pro …

I přes to všechno jsme si to s přítelem a hafíkem užili, vyřádili se ve sněhu a já něco málo i vyfotila, i když jsem uvnitř byla furt zklamaná a smutná..

V tu dobu se ještě brzy stmívalo, takže jsme pak už dál nepokračovali a tak jsme se zase museli vrátit na tu hlavní.. Po cestě zpět, už tam moc lidí nebylo, většina se už vracela, protože se začínalo stmívat, tak to bylo o něco lepší, než při cestě tam. Ale i tak jsem si rychle přála být už z té hlavní pryč u auta a rychle odjet.

U auta jsme si dali malé občerstvení na cestu + horký čajík z termosky a vyrazili směr domov 🏠. I dál po cestě mě to užíralo a vnitřně strašně štvalo, že se tohle prostě nepovedlo.. 😔. No nic, příště to bude snad lepší 🙂!

Původně jsem si myslela, že článek ani o tomto výletu psát nebudu, protože na tohle moc ráda nevzpomínám.., ale ne vždy se vše povede.., ale vzniklo pár hezkých fotek a byla by škoda, se s nimi nepodělit 🙂.


14 Komentáře

  • Terka 7 března, 2022 at 5:24

    Ty problémy s parkováním jsou někdy strašné :/. Ti běžkaři, to je taky hrůza, nemají pochopení a takové hrubé chování, hnus… Ono ně kždý výlet se povede, to znám, ale vždy si z toho jde odnést i něco fajn a je dobře, že si i něco pozitivního odnášíš, i když většina byla nepovedená :). A jsem ráda, že ses nakonec podělila, protože ty fotky jsou krásné <3. A aspoň si člověk řekne, že se takové příhody nestávají jen jemu :D.

    • Jájuška 7 března, 2022 at 16:58

      Fakt jsem toho byla plná..! Přesně tak, vždy si z toho člověk něco odnese 😊. Děkuju, jsem ráda, že se líbí ❤.To jsem ráda, že v tom nejsem sama 😅.

  • Petra 7 března, 2022 at 17:41

    Nádherné fotky a prostredie! 🙂 Dúfam, že ste si to užili aj napriek komplikaciám na začiatku 🙂

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame ♥

    • Jájuška 9 března, 2022 at 17:14

      Děkuji 🙂. Ano, po tom co jsme sešli z hlavní cesty už to bylo v pohodě 🙂.

  • Misty. 7 března, 2022 at 21:55

    Je mi moc líto, že výlet nevyšel úplně podle plánu. Myslím ale, že je fajn, že sdílíš i zážitky, které se úplně nevyvedly. Věřím, že příště to bude lepší a snad už ani žádné agresivní běžkaře nepotkáte. 😀 Pejsek je božan. :)♥

    • Jájuška 9 března, 2022 at 17:15

      Děkuji, také jsem ráda, že jsem nakonec o tom článek sepsala 🙂. V too věřím také a už teď se těším až zase někam vyrazíme 🙂. Děkuju, je to naše zlatíčko 🤗❤.

  • Barborah 8 března, 2022 at 19:38

    Naprosto krásné a boží fotky, jako ze zimní pohádky!
    Ale teda ty strasti, to je fakt nepříjemné, bežkaři si hold myslí, že jim to patří všude, ale člověk si nesmí nechat zkazit den idioty 😀

    • Jájuška 9 března, 2022 at 17:17

      Děkuji 🤗, přesně tak. Vždy si musíme najít něco dobrého na tom 💪.

  • Vanessa J. 10 března, 2022 at 12:09

    Fotky máš krásné! Pravda, ne vždy se to vyvede a navíc lidi jsou bezohledná hovada. Vrazit mi někdo do psa, tak mu ty běžky zarazím do pr.. Takže chápu, že celkově na výlet nevzpomínáš s úplných nadšením..

    • Jájuška 10 března, 2022 at 16:04

      Mockrát děkuji 🙂. To jsou s tím souhlasím! Nu… naštěstí to byl jediný výlet, se kterým mě pojí tyto né hezké vzpomínky… jinak všechny co jsme kdy podnikly byly vždy super a věřím že budou i ty ostatní už 🤗.

  • Jana 11 března, 2022 at 6:46

    No to je hrozný, to jste teda měli zážitek se vším všudy. Ty běžkaři by mě dost štvali a celkově, proč sakra nebylo nikde nic napsané, označené? To fakt nesnáším. A to jejich chování? Bych jim ty hůlky tady nacpala do zadku. Idioti, fakt. Ale přeš to špatné, máte moc krásné fotky a aspoň jste strávili čas na čerstvém vzduchu. Snad příští výlet bude bez problémů. 🙂 My dneska odjíždíme do Polska, tak doufám, že bude všechno v pořádku.

    • Jájuška 12 března, 2022 at 18:28

      To teda ano.. 😕 bylo to se vším všudy, ale i přes to zlé si odnášíme něco hezkého a hlavně vzpomínky ve fotkách 🙂. V Polsku si to užijte 🤗 a ať vám vyjde počasí. Budu se těšit na článek jestli nějaký bude 😋🙂.

  • Šárka 1 dubna, 2022 at 11:42

    Nádherné zimní fotky jako z pohádky 🙂

    Můj život ve slovech

    Můj knižní ráj

    • Jájuška 1 dubna, 2022 at 17:08

      Děkuji 🤗.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    O mně

    O mně

    Vítám Tě na svém blogu. | Ráda výletím 🏞|fotím📸| a 🌲|toulám se přírodou🐾|🤍|cestuji s láskou|❤️|. Najdeš tu různé střípky, radosti, zážitky a inspiraci ✨ a pár střípku i z mateřství 👧|. Mé motto zní: 𝒩𝑒𝓋𝑒𝓇 𝓈𝓉𝑜𝓅 𝒹𝓇𝑒𝒶𝓂𝒾𝓃𝑔.

    ⬇ Sledujte mě ⬇

    Nový článek ✨

    Nejnovější příspěvky

    Archív příspěvků

    Velikonoční inspirace 🐰🐣🌿

    ×